Paccar Parts
| 08:28 | Arjan Olsthoorn

Paccar Parts viert 50-jarig jubileum

Paccar Parts viert dit jaar zijn 50e verjaardag als onderneming in de distributie, verkoop en marketing van eersteklas onderdelen voor vrachtwagens, getrokken materieel en motoren.

Het uitgebreide productassortiment breidt zich voortdurend uit en omvat nu niet minder dan 180.000 producten, waaronder een volledige reeks ultramoderne laders voor elektrische voertuigen waarmee transportbedrijven de energietransitie kunnen maken.

‘Trots’

“Paccar Parts is trots om deze mijlpaal van 50 jaar te vieren,” zei Laura Bloch, Paccar Parts general manager en Paccar vice president. “Het succes van onze divisie is te danken aan de inzet van onze medewerkers en dealers, die onze klanten elke dag opnieuw geweldige ondersteuning bieden.”
Benchmark in de onderdelenindustrie

Het eerste Parts Distribution Center (PDC) van Paccar Parts werd in 1973 geopend in Renton, Washington, en maakte de weg vrij voor nieuwe faciliteiten in de Verenigde Staten, Europa en daarna de hele wereld. Vandaag de dag heeft Paccar Parts 18 PDC’s op vier continenten, die samen een oppervlakte van 315.000 m2 hebben. Het nieuwste PDC bevindt zich in Louisville, Kentucky, en opende in augustus 2022 om de beschikbaarheid van onderdelen voor dealers en klanten in de Verenigde Staten verder te vergroten. In Europa heeft Paccar Parts 4 distributiecentra (Eindhoven, Leyland, Boedapest, Madrid), die alle DAF-dealers op dit continent bevoorraden en een leverbetrouwbaarheid van maar liefst 99,99% bieden, uniek in de wereld van vrachtwagenonderdelen.
Terwijl de PDC’s van Paccar Parts zich richtten op het verder verhogen van hun service, breidden de dealernetwerken van de Paccar truckmerken Kenworth, Peterbilt en DAF zich uit van ongeveer 180 locaties in 1973 tot op dit moment meer dan 2.300 locaties wereldwijd, waarvan bijna 1.100 in Europa. Dit heeft de beschikbaarheid van onderdelen verbeterd, de levertijden verkort en de algehele service vergroot.

One stop shop

In het kader van de ‘One Stop Shop’-strategie, waarbij transportondernemers alles voor het wagenpark bij hun dealer kunnen krijgen, introduceerde Paccar Parts in 1995 onder de naam TRP een programma voor universele truck- en traileronderdelen. Met meer dan 60.000 artikelen behoort dit aanbod van onderdelen voor alle merken trucks en trailers, als ook werkplaatsbenodigdheden tot het meest uitgebreide in de truckindustrie. Het wereldwijde TRP-netwerk omvat 271 gespecialiseerde ‘Stores’ in 42 landen over de hele wereld, waarvan 99 in Europa.

Wereldwijd e-commerce programma

In samenwerking met sterke leveranciers heeft Paccar Parts innovatieve programma’s geïntroduceerd om de voertuigbeschikbaarheid en klantentevredenheid verder te verhogen. Een voorbeeld is Paccar Parts Fleet Services, dat in Europa meer dan 1.100 commerciële wagenparken ondersteunt met in totaal meer dan 260.000 voertuigen en 140.000 trailers. Het wereldwijde e-commerce programma van Paccar Parts geeft klanten 24/7, online toegang tot de onderdelen die ze nodig hebben.

“We zijn er trots op dat we al 50 jaar een leverancier van wereldklasse zijn en een betrouwbare partner,” aldus Laura Bloch. “We kijken nu al vooruit naar de nieuwe technologieën en de toonaangevende serviceondersteuning die we onze klanten de komende 50 jaar gaan bieden.”

Dick Leek, General Manager Paccar Parts Europe voegde hieraan toe: “Via de DAF-dealers breiden we ons producten- en dienstenaanbod voortdurend uit. We zijn bijvoorbeeld meer dan klaar om onze klanten te ondersteunen in de energietransitie. Paccar Parts biedt niet alleen een volledig assortiment van mobiele en vaste Paccar-laders voor alle typen elektrische voertuigen, maar levert hiervoor ook alle nodige onderdelen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie