Dunschoten Vis Mercedes-Benz Actros
| 10:40 | Rik Werner

Opvallende Mercedes-Benz Actros fungeert als mobiele vismarktkraam

Van Dunschoten’s Vis in Spakenburg heeft een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1836 LS 4×2 in gebruik genomen. De trailer fungeert als marktkraam voor de verkoop van verse en gebakken vis op diverse markten.

Naast een praktische is de keuze voor de nieuwe Mercedes-Benz Actros 1836 LS 4×2 van zeevishandel Van Dunschoten’s Vis vooral een esthetische, vertelt vishandelaar Klaas van Dunchoten. ,,De combinatie trekt veel bekijks. Toen we de Actros voor het eerst meenamen, stonden er zeker 75 mensen omheen. Dat snap ik wel, want het is een prachtige truck om te zien.”

GigaSpace

De Actros 1836 LS 4×2 is onder andere voorzien van schijnwerpers op de dak-beugel, Xenon-verlichting en luchthoorns op het dak. De GigaSpace-cabine van de rode truck is voorzien van vier extra zitplaatsen. Achter de cabine zit een opbergkist van Carrosseriewerk Van de Weijer. Verder zijn voor de medewerkers een standkachel, koelkast en tv voorhanden.

Veiligheidssysteem

Omdat de Actros regelmatig binnen de bebouwde kom komt, heeft zegt Van Dunschoten bewust voor het veiligheidssysteem Active Brake Assist 4 te hebben gekozen. ,,Het gebeurt regelmatig dat we een marktplein oprijden en er nog net iemand voor langs loopt. De truck remt dan uit zichzelf”, vertelt Van Dunschoten. ,,Dat geeft mij rust want je moet er toch niet aan denken dat er iets ernstigs gebeurt.”

Lees ook: Gunstig verbruik laat Kleijn opnieuw voor Mercedes kiezen

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie