| 12:45 | Rik Werner

Nieuwe tachograaf VDO/Continental loopt vooruit op 2019

VDO/Continental heeft een nieuwe tachograaf op de markt gebracht die volgens de fabrikant vooruitloopt op de slimme tachograaf die in 2019 verplicht wordt.

VDO claimt dat het nieuwe type, de DTCO 3.0, op zes gebieden is verbeterd. De weergavekwaliteit is hoger, de flexibiliteit groter en het verwerken van de data gaat sneller en gemakkelijker, aldus de fabrikant. Daarbij verbruikt het apparaat volgens VDO aanzienlijk minder stroom dan zijn voorganger, de DTCO 2.2. De koppeling van tachograaf met mobiele telefoon was al mogelijk met de DTCO 2.2, maar zou zijn verbeterd.

Beter afleesbaar

Chauffeurs kunnen, aldus VDO, de DTCO 3.0 sneller en gemakkelijker bedienen dankzij de vernieuwde gebruikersinterface. Het nieuwe ‘negatieve’ display maakt gebruik van zogenoemde e-ink technologie en zou zelfs in direct zonlicht gemakkelijk afleesbaar moeten zijn. Praktisch: voor het einde van de 45 minuten pauze geeft de wekfunctie de chauffeur een seintje dat hij over twee minuten weer kan gaan rijden.

vdo dtco-3-0

Gemakkelijker

Ook het beheer van de ingevoerde kaarten zou zijn verbeterd. VDO stelt dat dankzij de driver app chauffeurs nu gemakkelijk toegang hebben tot de functies van de DTCO 3.0. De app moet de handmatige invoer van activiteiten gemakkelijker maken. Zo kunnen volgens VDO alle rusttijden vooraf worden geconfigureerd en verwerkt op de smartphone. Verder toont de VDO Counter de rij- en rusttijden rechtstreeks op de smartphone. Chauffeurs hebben daarmee, aldus de fabrikant, direct overzicht en kunnen ze beter gebruikmaken van hun rijtijd en – bovendien – rusttijden goed plannen. De app is gratis beschikbaar voor Android en iOS besturingssystemen.

Wegbereider

VDO stelt dat de nieuwe DTCO 3.0 de weg baant weg naar de ‘intelligente tachograaf’, die vanaf juni 2019 verplicht is voor alle nieuw geregistreerde voertuigen.

 

Lees ook: Verkeersinspecties Benelux gaan nauwer samenwerken.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie