Nieuwe Silver Cat voor Leferink
| 12:13 | Korneel Luth

Nieuwe Silver Cat (nummer 2) voor Leferink

Een nieuwe Silver Cat glijdt sinds kort over ’s lands heeren wegen. Eigenrijders-stel Anton en Betsy Leferink hebben een nieuwe Silver Cat op de weg gezet, een Scania R580 die net als de vorige Silver Cat voorzien is van prachtige airbrush-afbeeldingen van een kat.

“Het is een echte Silver-shaded pers”, vertelt Betsy ons. “Het is een andere kat dan op de oude auto stond, die hebben we drie jaar geleden moeten laten inslapen.”

Maasvlakte werd verboden terrein

De oude R500 was echter nog niet aan vervanging toe, zo leren we van Betsy. “Die auto was een Euro 5-truck, had acht ton op de teller staan en had zeker nog wel even mee gekund. Maar hij is op 4 juli zeven jaar oud geworden en mag de Maasvlakte niet meer op.”

Nieuwe Silver Cat voor Leferink
De oude R500 deed tijdens het Truckstar Festival 2009 mee aan de Mooiste Truck van Nederland-verkiezing.

Gedwongen tot keuze

“Daar op de Maasvlakte is wel ons werk want we zitten in de containers. We stonden voor een keuze. Want we kunnen er wat van vinden, van die regels, en dat vinden we ook, maar regels zijn nou eenmaal regels. We konden voor ander werk gaan, of investeren in een nieuwe truck”, legt Betsy uit.

“De keuze is op een nieuwe truck gevallen en dat is deze R580 geworden. De vorige was een R500 dus nu zou een R520 de logische keuze geweest zijn. In de wandelgangen hoorden we echter dat het verbruik van de 580 net iets beter zou zijn. Of dat zo is, moet nog blijken hoor, maar het rijdt in ieder geval hartstikke goed. Dat kunnen we wel al zeggen!”

“En gelukkig zijn we nog in de positie dat we dat konden en dat we er nog wat extra’s in konden steken.”

Scania

Silver Cat
De benaming ‘Silver Cat’ is afgeleid van ‘Silver Cab’, een special edition van de Volvo FH waar Anton en Betsy in het verleden mee reden.

Schitterende special paint

Het resultaat mag er zijn. De opbouw en het interieur zijn van Sjaak Kentie. “We hebben de truck vervolgens in kleur laten spuiten bij Spuiterij Bronk en MW Designs heeft er een prachtig staaltje special paint op gezet”, zegt Betsy.

“Aan de bestuurderszijde zie je de kat stoer met een blik van ‘kom niet dichterbij want ik pak je!’ Aan de bijrijderszijde heel lief kijkend naar een vlinder. Zo is die ook echt, Willeke heeft hem weer heel treffend vastgelegd. Ook dit maal zijn de ogen het weer die je meenemen.  Natuurlijk heeft de achterzijde ook een paint van onze viervoeter en daar sta ik bij.”

Maar de truck zit nog veel verder vol met details. Toch is het geen overdaad. Er is een rustig en stijlvol beeld ontstaan dat het vaderlandse wegbeeld weer voor jaren zal sieren.

Nieuwe Silver Cat voor Leferink
De truck staat ook in de Showstraat tijdens het Truckstar Festival in Assen, dus kom ‘m gerust even van dichtbij bewonderen op 25 en 26 juli!

Klik hier voor al het Scania-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie