| 16:20 | Bert Mateboer

De Nieuwe Keulse blijft open na uitspraak rechter

De parkeerplaats bij restaurant De Nieuwe Keulse in Venlo moet open blijven. Dat heeft de rechter vandaag beslist. Daarmee is het voortbestaan van het chauffeursrestaurant voorlopig verzekerd.

De rechtszaak was door het restaurant aangespannen tegen de gemeente Venlo omdat die op 19 oktober parkeerplaats De Keulse Barrière vervroegd had gesloten. Dat gebeurde volgens de gemeente vanwege zwerfvuil-overlast. Sindsdien was het vooral voor chauffeurs van zware transporten die regelmatig van de parking gebruik maakten, heel lastig in de buurt van Venlo een parkeerplaats te vinden.

Gratis

De rechter heeft beslist dat de parkeerplaats bij het restaurant binnen zeven dagen heropend moet worden. Pas als de bouwactiviteiten van het tuincentrum beginnen, mag de parkeerplaats worden gesloten, mits er een doorgang voor het restaurant intact blijft.

Uitzonderlijk Vervoer

Hier hangen echter wel wat voorwaarden aan. Zo wordt de parkeerplaats in het weekend afgesloten om overlast te beperken. De parkeerplaats is – net als voorheen – gratis toegankelijk en er komt een aparte hoek met parkeerplaatsen voor het Uitzonderlijk Vervoer. Uitbaters Ludo en Anja Stroink van De Nieuwe Keulse willen iedereen bedanken voor zijn of haar inzet en hopen dat de parkeerplaats snel weer ‘gezellig vol zal staan’.

Lees ook: Restaurant De Nieuwe Keulse draait door met het water aan de lippen

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie