Nico Lohuis
| 13:20 | Rik Werner

Reko-chauffeur Nico Lohuis Gouden Ridder van de Weg

Nico Lohuis is uitgeroepen tot de Gouden Ridder van de Weg 2017. De 46-jarige chauffeur van transportbedrijf Reko Raalte heeft de afgelopen tien jaar schadevrij gereden.

De in chauffeurskringen populaire prijs van verzekeraar TVM wordt jaarlijks toegekend aan een beroepschauffeur die tien jaar schadevrij blijft. Lohuis kreeg de bijbehorende versierselen vorige week overhandigd uit handen van Barbara Visser, Tweede Kamerlid en verkeersspecialist van de VVD.

Hecht kluppie

,,Het is een beetje geluk hebben en oppassen’’, reageert Lohuis bescheiden. ,,Maar het helpt natuurlijk dat er binnen ons bedrijf veel aandacht is voor veilig rijden. Dan ben je er toch meer alert op. We hebben bovendien een hecht kluppie, dat helpt ook.’’ Het beleid van Reko Raalte werpt ontegenzeggelijk vruchten af want in de afgelopen tien jaar kregen maar liefst zes chauffeurs van het bedrijf het predicaat Gouden Ridder van de Weg. Eén chauffeur presteerde het zelfs om twintig jaar zonder kleerscheuren door te komen.

Nico werd verrast toen hij met een smoesje naar het terrein van zijn werkgever werd gelokt. Daar stonden TVM-directeur Arjan Bos en Tweede Kamerlid Barbara Visser klaar om hem de prijs te overhandigen.

Bijzonder

Bos prees zowel de Gouden Ridder als diens werkgever Reko Raalte. ,,In dit bedrijf draait alles om veiligheid. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf vrijwel geen schades gemeld en dat is heel bijzonder. Goed opgeleide chauffeurs als Nico en werkgevers dragen zeer bij tot de verkeersveiligheid in Nederland. Zeker in een tijd dat de cijfers uitwijzen dat er weer meer doden en gewonden op de Nederlandse wegen vallen. Nico rijdt veel in de bebouwde kom en daar wordt het voor chauffeurs steeds meer topsport om schadevrij en veilig te rijden. Als dat wel lukt kunt u zich rekenen tot de Champions League in het vervoer.”

Lees ook: Van den Heuvel gaat na deelname aan TVM-pilot verder met dashcams.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

 

 

 

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie