| 15:02 | Bert Mateboer

Natuurvriendelijk transport voor natuurzuiver bier

Voets Transport uit Eersel, onder andere vervoerder voor de bierproducenten Jupiler en Hertog Jan, heeft twee Iveco Stralis trucks in gebruik genomen. Het betreft twee trekkers van het type AS440S40 NP, die LNG als brandstof gebruiken.

Aan het chassis zijn twee LNG-tanks voor in totaal 390 kg LNG gemonteerd. De 15% lagere uitstoot van CO2, 70% lagere NOx-uitstoot en 95% minder fijnstofemissie zorgen voor een flinke verduurzaming van de transportactiviteiten van Voets Transport.

Voets streeft ernaar om de CO2 uitstoot van zijn bedrijf flink te verlagen. “Tot 2025 wil ik de uitstoot met 25% reduceren,‘‘ aldus directeur Rob Voets. LNG is een typische transitiebrandstof die de eerstkomende jaren een flinke groei zal doormaken in het zware wegvervoer. Dat er in de binnenstad op termijn grotendeels elektrisch gereden gaat worden, begrijp ik. Maar in het werk dat wij doen, biedt LNG de ideale oplossing van CO2-reductie en toch een hoge vervoersprestatie voor onze klanten.”

Veel kilometers

Voets heeft een vloot van 59 trucks. De nieuwe Iveco’s zullen worden bereden door meerdere chauffeurs die elkaar afwisselen. Dat leidt tot een jaarkilometrage dat kan oplopen tot 240.000.

Voets start met LNG op een moment dat het netwerk van LNG tankstations al flink groot is. “Er zijn meerdere locaties waar we dagelijks komen waar we zouden kunnen tanken. Ik denk dan aan Tilburg, Veghel, Zaandam en Utrecht. Nieuwe tankstations worden met name in België gebouwd, wederom op locaties waar we regelmatig zijn, ook voor onze grote bierbrouwer daar.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie