Postbusfirma's
| 12:47 | Rik Werner

Nachtelijke sluiting truckparking Groot-Bijgaarden E40 valt slecht

Chauffeurs en vervoerders zijn ontstemd over de nachtelijke sluiting van truckparking Groot-Bijgaarden langs de Belgische snelweg E40 richting Gent. De komende drie maanden kunnen chauffeurs er tussen 22 en 6 uur niet overnachten.

Burgemeesters van omliggende gemeenten hebben tot sluiting besloten na incidenten met illegalen die in vrachtwagens klommen in de hoop Groot-Brittannië te bereiken. ,,Het betreft een tijdelijke oplossing’’, beklemtoont burgemeester Segers van de gemeente Dilbeek tegenover Het Nieuwsblad. ,,Dit kon zo niet voortduren.’’

Meer truckparkings

In de komende drie maanden wordt de openbare parking omgebouwd tot een bewaakte parkeerplaats, zo is de bedoeling. Chauffeurs en vervoerders zijn er echter niet gerust op. Enkele boze chauffeurs hebben bij wijze van protest e-mails gestuurd aan de betrokken burgemeesters. ,,Het échte probleem moet worden aangepakt’’, aldus Beroepsvereniging Transport & Logistiek Vlaanderen TLV in Het Nieuwsblad. ,,Het probleem wordt verlegd.’’ TLV wenst veel meer bewaakte truckparkings en privé-bewaking op andere parkeerplaatsen. Overigens blijft de benzinepomp en de parkeerplaats voor personenauto’s in Groot-Bijgaarden de komende maanden gewoon geopend.

Lees ook: Transportbedrijf Reining staakt transport naar Engeland ‘voordat er doden vallen’

Illegalen klimmen al op het bedrijfsterrein aan boord. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie