Shell
| 14:51 | Rik Werner

Mogelijk uitbreiding brandstofbezorgdienst Shell met lucht en olie

De brandstofbezorgdienst van Shell, TapUp, wordt mogelijk uitgebreid met een bandenspanningservice. Ook het brengen van olie en vloeistoffen behoort in de komende maanden tot de mogelijkheden.

Dat verklaart Shell-woordvoerder Thijs van Velzen na vragen van Truckstar. Op welke termijn die uitbreiding van diensten gaat plaats hebben is ongewis. ,,We houden de opties tegen het licht.’’

Elektrisch bestelwagentje

Shell is vorige week in Rotterdam begonnen met de bezorging van benzine en diesel. Automobilisten kunnen via TapUp in de Rotterdamse wijken Overschie, Hilligersberg Zuid, Park Zestienhoven, Terbregge en bij de Van Nelle fabriek brandstof laten bezorgen. Dat gebeurt met een elektrisch bestelwagentje, dat genoeg benzine en diesel voor ongeveer tien auto’s kan meenemen.

App

Klanten kunnen een app downloaden en daarin aangeven waar en wanneer ze hun auto willen laten voltanken. Ze kunnen dan ook de brandstofsoort aangeven: euro 95 benzine of diesel. Een ‘service expert’ van TapUp komt dan op het afgesproken tijdstip naar de auto om het voertuig te tanken. Dat kan ook als de klant er niet is, zolang de brandstoftank maar toegankelijk is. Afrekenen gebeurt via creditcard of automatische incasso. Behalve de brandstofprijs betaalt de automobilist € 3,95 voor de service.

ADR niet van toepassing

De bezorgers hoeven niet over een ADR-vergunning te beschikken, vertelt Van Velzen desgevraagd. Die vergunning is noodzakelijk bij transporten van grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen. ,,Onze bezorgdienst is met relatief kleine hoeveelheden brandstof onderweg. Een vergunning is hier niet aan de orde.’’ Om knoeien – en dus bodemvervuiling – te voorkomen heeft Shell speciale tankpistolen aan boord, evenals een vloeistofdicht zeiltje. ,,De kans op verontreiniging is zo goed als nihil.’’

Het is nog niet duidelijk hoe lang de TapUp-pilot gaat duren. Bij succes volgt mogelijk een landelijke uitrol.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie