Met de Peterbilt op de paddock
| 16:10 | Truckstar Redactie

Met de Peterbilt op de paddock

Tijdens het Truckstar Festival ontwaarden we op de paddock een bijzondere Peterbilt 379 showtruck met een Duits kenteken.

Achter de laag opgebouwde en rijkelijk verchroomde showtruck hangt een eigengebouwde bar-trailer, en daar vinden we de eigenaar Joachim Küpers (51).

Eerste truckshow

Joachim doet ons onder het genot van een vers getapt koud Duits biertje graag een en ander uit de doeken over de Peterbilt. Het is namelijk de eerste keer dat Joachim op een truckshow staat met de 379.

Joachim zegt: “Ik heb ‘m nog geen jaar. In september 2012 heb ik de auto gekocht van een goede bekende van mij. Die heeft ‘m vier jaar geleden geïmporteerd vanuit Canada. Daar was hij van een eigenrijder die er zo’n 800.000 mijl mee had gereden, en tussentijds alle truckshows afging”.

Met de Peterbilt op de paddock
De 379 doet het in Europa iets rustiger aan. Joachim rijdt er ook trouwritten mee.

Een mooi verleden voor de truck uit 2004, die het nu in Europa een tandje rustiger aan doet dan in zijn vorige Noord-Amerikaanse leven. Toch rijdt Joachim er graag mee. En hij kan er goed mee uit de voeten, ook met de ongesynchroniseerde versnellingsbak.

“We hebben vroeger in mijn bedrijf ook MAN’s en Mercedessen gehad met dezelfde Fuller-bak. Voor mij is het geen probleem.”

Jongensdroom

Maar waarom koop je zo’n truck? “Het is een jongensdroom die ik in vervulling heb laten gaan. Ik ben vroeger als kind in Amerika geweest, en sindsdien heb ik een Amerikaanse truck gewild.”

Joachim runt vlak over de grens in het plaatsje Osterwald transport/berg/kraanbedrijf J+B Küpers. Een familiebedrijf, en met een gezellig clubje werknemers staat hij nu op Assen. “De bar hebben ze er gisteren nog ingezet”, lacht Joachim.

“Verschillende van deze jongens waren al eerder op het Truckstar Festival geweest, en zij vonden dat ik dit jaar met de Peterbilt naar Assen moest komen. Als we volgend jaar opnieuw mogen komen, sta ik er heel graag weer bij!”

Met de Peterbilt op de paddock
Ook in de bar-trailer achter de Peterbilt is het goed toeven.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie