Truck Modification Center
| 09:24 | Arjan Olsthoorn

MAN breidt fabriek in Krakau uit

MAN Truck & Bus voert het tempo op van zijn transformatie om een toppositie te verkrijgen op het gebied van emissievrije aandrijflijnen, digitalisering en autonome functies. Een belangrijk onderdeel van de transformatie is de uitbreiding van de fabriek in Krakau, Polen.

MAN investeert zo’n 130 miljoen euro in de productievestiging. Tegen september 2022 moet de fabriek met ongeveer een derde in oppervlakte zijn vergroot. Dan produceert de truckfabrikant er dagelijks zo’n 300 voertuigen en cabines.

Truck Modification Center

Deze uitbreiding omvat de bouw van een nieuwe hal van 26.000 m2 voor de productie van cabines, en een hal van 10.000 m2 voor het Truck Modification Center. Daar gaat men nieuwe vrachtwagens tot in detail aanpassen aan de eisen van de klant. De oppervlakte van het fabrieksterrein wordt vergroot van 24 naar 41 hectare. Daarmee creëert men in totaal zo’n 1.500 nieuwe banen. Op termijn zal MAN ongeveer driekwart van alle MAN-trucks en bijbehorende cabines in Krakau produceren. Tevens voorziet men de fabriek van een nieuwe bio-energiebron.

“De uitbreiding van de fabriek is een belangrijke bouwsteen in onze transformatie. In Krakau creëren we een zeer flexibele en variabele locatie. Daar kunnen we op één en dezelfde productielijn een brede line-up bouwen, van onze lichte tot zware vrachtwagens”, aldus CEO Alexander Vlaskamp.

De uitbreiding van de fabriek in Krakau maakt deel uit van het transformatieproces. Daarmee stoomt MAN zich klaar voor een duurzame toekomst. Met de investeringen wil MAN de omzet laten stijgen tot 1,7 miljard euro.

MAN Krakow

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie