*

| 16:31 | Robert Servaas

Zwaar & Speciaaltransport Special 2018

Bij Truckstar nr 13 ontvangen onze abonnees de tweede special van dit jaar: de Zwaar & Speciaaltransport Special van maar liefst 100 pagina’s met transporten vol brede, hoge, lange of zware ladingen, in binnen- en buitenland. Heb je geen abonnement op Truckstar en krijg je daarom de Special niet automatisch in de bus, kijk dan hieronder voor een tipje van de sluier. Wil je Truckstar nummer 13 én de Special kopen, spoed je dan nu naar de winkel. Maar uiteraard is Truckstar ook online te bestellen. In dat geval krijg je hem thuisgestuurd. En wil je echt niets missen, word dan abonnee.

Superload met Mighty Matt

Twee nachten lang zijn vier trucks bezig met een ‘superload’. Een transformator van meer dan 200 ton moet naar een hoog gelegen windmolenpark in Klickitat County in de staat Washington, VS. De combinatie brengt een gewicht van 425 ton op de weg. Vier trucks, twee om te trekken aan de voorkant en twee om te duwen aan de achterkant. Een van de trucks is de Pacific ‘Mighty Matt’ met bouwjaar 1977.

Jonge zwaargewicht

Henk Wester behoort in zijn tak van transport tot de jonge garde. Met zijn bladgeveerde Volvo en dieplader vervoert hij de zwaarste machines. Dit keer is dat een 140 ton zware funderingsmachine.

Optocht der giganten

Bij constructiebedrijf Winkels in Kleef maken ze ketels die over de hele wereld als warme broodjes over de toonbank gaan. Geen wonder dat de bewoners van Kleef en Emmerich er niet meer van opkijken wanneer er een enorme, in drie stukken verdeelde ketel als in een optocht van giganten door de straten gaat.

Race tegen de spits

Altijd lastig als een nachtelijk transport vertraging oploopt door pech. Dan wordt het nog spannend om het hele spul nog voor de ochtendspits afgeleverd te krijgen.