*

| 12:09 | Rik Werner

Truckstar 12/2017

Ook dit keer zoeken we het wat verder buiten de landsgrenzen. We maken een prachtige rit naar Noorwegen mee met William de Zeeuw. Wil je alvast in de stemming komen, bekijk dan het filmpje wat hij voor ons maakte. Verder lees je welke indruk wij kregen tijdens onze 1.400 kilometer lange rit met de vernieuwde DAF XF530. En om na het noorden en zuiden, ook het oosten aan bod te laten komen, haalden we roeiboten op uit Bled in Slovenië. Aalt van Goor heeft het druk genoeg in Nederland nu de bouw weer helemaal uit de recessie is. Net als Arjan Meijerhof die voor Sijperda verhuur bouwmachines, steigers en dergelijk versleept en plaatst. Ook gebruikte trucks moeten soms op transport en voor dit autotransport in XXL-formaat tekent Henry Berkhof van JB Trucktrading. Verder in dit nummer ondervinden we het resultaat van dertig jaar truckvernieuwing bij MAN aan den lijve en krijgen we van VW en Scania te horen wat hun toekomstverwachting voor de transportsector inhoudt. Nieuwsgierig? Truckstar nummer 12 ligt nú in de winkel en is uiteraard ook online te bestellen. In dat geval krijg je hem thuisgestuurd. Maar wil je echt nooit meer iets missen, dan kun je beter abonnee worden.

Creatief in spannend Noorwegen

Noorwegen is overweldigend mooi, maar nooit zonder uitdagingen. En dat past William de Zeeuw, want zo kan hij zijn creativiteit kwijt. Nieuwsgierig naar zijn belevenissen gaan we mee naar Noorwegen. Het werd een onvergetelijke trip.

Aalt draagt zijn steentje bij

Zo ontspannen en rustig als Aalt is achter het stuur, zo snel is hij tijdens het kraanwerk. Gelukkig voor ons heeft Aalt meerdere losadressen. Kunnen we hem toch nog scherp op de gevoelige plaat vastleggen.

Beleving met de vernieuwde XF 530

Oké, hij is stil en zeer zuinig, maar van een motorische sensatie is geen sprake. De vernieuwde XF 530 heeft dan ook meer van een Rolls-Royce dan van een dikke truck. Allebei gebruiken ze hun pk’s vooral om comfortabel te reizen.

 

Trucks op transport

Autotransport heb je in soorten en maten. Dat van JB Trading is er eentje van de grotere maten. En daarmee mag Henry zo nu en dan op pad.

Puzzelen en improviseren

Improviseren als er iets onverwachts gebeurt en puzzelen om alles passend te krijgen, hoort bij Arjans werk. Wanneer op het losadres een mobiele torenkraan dienst weigert moet Arjan Meijerhof iets verzinnen. Hij is er wel aan gewend.

Een zeldzaam taaie Belg

‘Fabrique Nationale d’Armes de Guerre’ in Herstal bij Luik was vanaf het begin van de vorige eeuw actief op autogebied. In 1932 verscheen daar de eerste 2,5-tons vrachtwagen met achtcilinder benzinemotor. Maar je zag je hun producten maar zelden in ons land, Toon Remijsen is misschien zelfs de enige Nederlander met een F.N. in de schuur.

Roeiboten ophalen in Bled

Meedoen aan een roeiwedstrijd in Slovenië is natuurlijk hartstikke leuk. Maar hoe komt je boot daar en weer hier? Voor Sybrand Treffers blijkt dat geen probleem. Hij tekende voor de retourtrip en wij mochten mee.