| 09:00 | Bert Mateboer

Mack F700 Miniatuur van het Jaar

De verkiezing van de NAMAC van de Miniatuurauto van het Jaar was dit jaar een spannende nek-aan-nek-race tussen de DAF 1600 van Tekno en de Mack F700 van dezelfde Nederlandse fabrikant. Uiteindelijk trok de laatste aan het langste eind: de Mack mag heel 2019 de titel ‘Miniatuurauto van het Jaar’ dragen.

Het model is een natuurgetrouwe kopie van de echt bestaande Mack F700 van transportbedrijf Overdorp uit IJmuiden. Toen Overdorp nog internationaal transport uitvoerde, werden daar onder andere Macks voor gebruikt. Eén van die Macks is bewaard gebleven en volledig gerestaureerd. Het is een F786 trekker uit 1980 die is uitgerust met een 285 pk motor met een capaciteit van 11 liter en afkomstig is uit het voorlaatste jaar van de productie van de F700-serie. Hij werd voornamelijk ingezet op de route Nederland-Italië.

Op grond van de Overdorp-Mack heeft Tekno een miniatuur gebouwd dat nu dus tot Miniatuurauto van het Jaar is gekozen door leden van de NAMAC (Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club).

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie