Hoekstra Scania P370
| 09:31 | Rik Werner

Lolke heeft Nederlandse première met zijn nieuwe Scania P-trekker

Chauffeur Lolke van Sinderen staat met een brede glimlach naast zijn New Generation Scania P370 trekker. Niet zo gek, want hij heeft van zijn baas Tjitze Hoekstra zojuist de sleutels van zijn nieuwe distributietrekker gekregen. En daarmee heeft hij de première.

Hoekstra BV uit Sneek heeft wat primeurs betreft een traditie hoog te houden. Dertien jaar geleden was het Friese bedrijf ook al de eerste in Nederland die met de P-cabine van de vorige serie ging rijden.

Hoekstra P370

Lage instap

Voor Tjitze Hoekstra staat de keuze voor de P–serie niet ter discussie. ,,Soms vragen chauffeurs wel eens naar een G-serie omdat die cabine ruimer zou zijn, maar dat is maar betrekkelijk. Zeker deze nieuwe generatie P-cabine biedt een royale werk- en rustruimte. Onze chauffeurs zijn maximaal een nacht onderweg; bij uitzondering twee. Dan biedt de P-slaapcabine voldoende ruimte. Het grootste voordeel is echter de lage instap. Wanneer je iedere dag zo vaak in- en uitstapt, ga je die zeer waarderen.”

De P370 is uitgerust met de 13-liter SCR-only motor met 370 pk. De Friese onderneming rijdt gemiddeld zo’n miljoen kilometer met een vrachtwagen voordat die wordt ingeruild.

Lees ook: De Vries & Zn voor het eerst de weg op met Scania’s van de nieuwste generatie.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie