Leyland Trucks
| 13:55 | Arjan Olsthoorn

Leyland Trucks bouwt 100.000ste DAF CF/XF-truck

Leyland Trucks heeft zijn 100.000ste DAF CF/XF-truck gebouwd: een CF 530 ‘FAT’ 6×4 bakwagen. De truck maakt deel uit van een serie van vier voertuigen die door DAF Trucks Australia is besteld. Binnenkort wordt deze order naar Australië verscheept. De trucks zijn bedoeld om in Australië te worden ingezet voor het transport van brandstof.

De ultramoderne productiefaciliteit in Leyland bouwt al sinds eind jaren tachtig bedrijfsvoertuigen voor DAF. Tegenwoordig rolt het volledige modellengamma van de toonaangevende DAF LF-, CF- en XF-serie er van de band. En ook nog eens in elke gewenste configuratie. De meeste CF- en XF-trucks die de fabriek van Leyland Trucks verlaten, worden geproduceerd voor Right Hand Drive-markten als het Verenigd Koninkrijk en Australië. De fabriek ontving onlangs de felbegeerde Queen’s Award for Enterprise 2020. Dit omdat Leyland Trucks de export in de afgelopen drie jaar met bijna 50% had weten te verhogen.

Historisch moment

“Deze 100.000ste CF/XF-truck door de Leyland Assembly Plant markeert een bijzondere mijlpaal voor ons bedrijf”, aldus Brennan Gourdie, managing director van Leyland Trucks. “Het Verenigd Koninkrijk en Leyland kennen een trotse historie op het gebied van het bouwen van trucks, met als hoogtepunt de productie van de huidige reeks DAF-trucks. De productie van de 100.000ste CF/XF is dan ook een historisch moment en een blijk van uitzonderlijke toewijding; zowel van iedereen hier bij Leyland als van de wereldwijde DAF-organisatie.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie