| 22:21 | Bert Mateboer

Largest parade of trucks: 208 vrachtwagens

Maar liefst 208 trucks deden er mee aan de Largest Parade of Trucks die zaterdagmiddag op het terrein De Vlasakkers in Amersfoort werd gehouden. Of dit voldoende is voor een nieuw record (de grootste kolonne vrachtwagens ooit), is nog niet zeker.

Het was een gure dag met veel regen, maar tijdens de recordpoging van de Largest Parade scheen de zon. Dat gaf de recordpoging, waarvan de opbrengst bedoeld is voor het goede doel, een extra feestelijk tintje. 208 chauffeurs waren met hun trucks naar Amersfoort gekomen. Op het militaire oefenterrein De Vlasakkers moesten zij zich opstellen en vervolgens achter elkaar aan een afstand van 3,2 kilometer afleggen met een snelheid van ongeveer 20 km/u.

De Largest Parade is georganiseerd door de Femke Foundation, met ondersteuning van de stichting Truckers voor Goede Doelen en TLN/KTO.

De inspectie van het ministerie van ILT heeft toegezegd zich coulant te zullen opstellen wanneer chauffeurs door het deelnemen aan de Parade geen verkorte weekendrust hebben kunnen inplannen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie