| 13:42 | Robert Servaas

LAG Trailers plukt vruchten van investeringen

LAG Trailers plukt de vruchten van de recente investeringen in zijn productie-apparaat. Het bedrijf uit Bree kende vorig jaar een stijging van meer dan 50% ten opzichte van 2017 voor de productie van bulkkippers.

LAG onderzocht in 2016 waar het de efficiëntie kon verbeteren in het productieproces van de kipbulkopleggers. 2018 was het eerste volledige jaar dat de bulkvoertuigen gebruik konden maken van de nieuwe eindmontagelijn evenals de pas geplaatste spuit- en drooghallen. Het bedrijf hanteerde een globale aanpak tot het verbeteren van het productieproces. Naast belangrijke efficiëntieslagen in de productie werd er ook gekeken naar andere onderdelen die de snelheid verbeteren op een intelligente manier. Een modulaire constructie van de voertuigen werd aangestuurd vanuit engineering terwijl het bedrijf ook veel aandacht besteedde aan de logistieke toevoer van de lijn.

De kipbulkoplegger was de voortrekker in de ambitieuze toekomstplannen van LAG. De bulkcontainer kreeg als eerstvolgende product-type een gelijkaardige behandeling in de vorm van een gestroomlijnde takt-lijn.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie