Boots Mack F700
| 06:21 | Arjan Olsthoorn

Laatste kans: bestel de Mack F700 van Boots

Om de herinneringen aan de bijzondere trucks uit de geschiedenis van Truckstar levend te houden, brengen we onder de naam Truckstar Legends in samenwerking met Tekno een serie unieke en exclusieve miniatuurmodellen op de markt.

Laatste kans: bestel de Mack F700 van Boots Transport nu!

Denk daarbij aan blikvangers, winnaars van de Mooiste Truck van Nederland en andere showtrucks. We trappen af met de bekende Mack F700 van Boots Transport. Tekno voorziet de de Mack uiteraard van de bijzondere vlammen op de cabine en maakt hem hem compleet met alle details als de lichtbak, zwaailampen en staande uitlaten.

Genummerd certificaat
De Truckstar Legends zullen worden geproduceerd in een beperkte oplage en worden geleverd in een speciale Legends-doos met een genummerd certificaat. De Truckstar Legends zijn te bestellen via tekno.nl/truckstarlegends.

Oudere lezers van Truckstar zullen ze wel kennen, de opvallende Mack’s van Boots Transport. In de jaren 80 waren het graag geziene gasten op het
Truckstar Festival. De firma Boots in Venhuizen reed destijds met twee Mack’s F700, allebei voorzien van de nodige accessoires en vlammen op de cabine. Ooit reed de firma met de Mack’s op het Midden-Oosten maar vanaf 1980 werden ze ingezet voor het containervervoer.

Mack F700 Boots Transport

Nadat het werk op het Midden-oosten stopte ging de Mack aan de slag in het containervervoer.

Vlammen
De beide auto’s kregen enthousiaste chauffeurs die ook het uiterlijk van hun trucks wilden verfraaien. Vooral Harrie Nan, een van die chauffeurs, was daar de drijvende kracht achter. Boots senior ging erin mee en liet op verzoek van de mannen de opvallende vlammen op de cabine aanbrengen. De rest van de aankleding is door de chauffeurs zelf gedaan. Zo kreeg een van de twee Mack’s een extra staande uitlaat en werden op beide trekkers een lichtbak, extra verlichting en Michelin-poppen gemonteerd. Hierdoor ontstonden echte showtrucks die het Truckstar Festival, destijds nog georganiseerd op het circuit Zandvoort, jaar na jaar aandeden.

Truckstar Legends

Nieuwsgierig naar wat er allemaal nog meer komt in de Truckstar Legends reeks? We lichten alvast een tipje van de sluier op. Reken in 2020 in ieder geval op de Scania T142H Kikkermobiel van Maru Transport en de DAF 3600 van De Drieban Transport uit Hem. Mis er dus geen één en bestel ze nu!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie