| 11:15 | Arjan Olsthoorn

KSZ Transport groeit door met tien nieuwe FH’s

Transportbedrijf KSZ Transport uit Moerdijk kiest bij de uitbreiding van zijn wagenpark voor Volvo Trucks. De voorkeur van chauffeurs, de betrouwbaarheid en de uitgebreide veiligheidsfuncties zijn doorslaggevende redenen om voor Volvo Trucks te kiezen. De tien nieuwe Volvo FH 460 4×2-trekkers zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.

KSZ Transport heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt en is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de transportsector. Met bijna 80 voertuigen op de weg en plannen om dit aantal de komende jaren nog verder uit te breiden, richt KSZ Transport zich specifiek op voedsel- en retaildistributie. “Onze inzet op kwaliteit en innovatie heeft ons in staat gesteld om een breed scala aan grote klanten te bedienen. Met onze uitgebreide ervaring in voedsel- en retailtransport blijven we onze dienstverlening verder ontwikkelen”, aldus directeur Onur Arslan.

Voorkeur voor Volvo Trucks

De nieuwste aanwinsten in de vloot zijn tien Volvo FH’s met Globetrotter-XL-cabine voor winkeldistributie. Arslan: “Voor ons is dit deels vervanging en deels uitbreiding. We rijden sinds 2016 met Volvo-trucks en daar zijn we zeer tevreden over. De trucks zijn ontzettend betrouwbaar en chauffeurs lopen ermee weg. Als werkgever luisteren we naar hun wensen want we vinden het heel belangrijk dat zij hun werk met plezier doen. Meer dan de helft van ons wagenpark bestaat uit Volvo-trucks en chauffeurs vinden het geweldige voertuigen om mee te werken. Volvo onderscheidt zich ook met de uitgebreide veiligheidsfuncties. Onze nieuwe Volvo FH’s hebben bijvoorbeeld een dodehoekcamera. Voor de winkeldistributie komen we veel in binnensteden en dan zijn voor de chauffeur alle extra ogen zeer welkom.”

Onderhoud voor een vast bedrag

Onderhoud laat KSZ Transport uitvoeren bij Bluekens Trucks en Bus in Breda. “Over de dealer heb ik niets dan lof”, vertelt Arslan. “De service en de werkplaats zijn heel goed. Bluekens doet het volledige onderhoud voor ons. Voorheen sloten we voor iedere truck een apart reparatie- en onderhoudscontract af, maar sinds enige tijd maken we gebruik van de service Bluekens Budgetbeheer. Bluekens Budgetbeheer maakt onderhoud heel transparant. Hét grote voordeel is dat we onderhoud aan trucks en trailers kunnen onderbrengen in één contract. In samenwerking met Bluekens Truck en Bus kijken we naar de onderhoudsbehoefte van ons wagenpark en sluiten we een jaarcontract af. We betalen een vast bedrag per maand voor ons volledige wagenpark zodat we precies weten wat we aan onderhoud kwijt zijn.”

Eerste elektrische truck

KSZ Transport gaat binnenkort ook elektrische trucks inzetten voor winkeldistributie. Arslan: “We hebben AanZET-subsidie toegekend gekregen voor in ieder geval twee elektrische trucks. Het worden onze eerste elektrische trucks en dat vraagt een goede voorbereiding omdat je ook rekening moet houden met zaken als opladen et cetera. Ook dat traject doorlopen we samen met Bluekens Truck en Bus. Bluekens heeft veel expertise op het gebied van elektrisch rijden waar we ons voordeel mee kunnen doen.”

Lees ook: AB Texel investeert in 50 Volvo FH Bio-LNG-trucks

KSZ Transport is in 2012 in Goes begonnen en is nu al jaren gevestigd in Moerdijk. Onder leiding van Onur Arslan en mede-eigenaar Murat Dankoz is het wagenpark het afgelopen jaar flink gegroeid. KSZ Transport mag onder meer verschillende retailers, winkelketens en een horecagroothandel tot zijn opdrachtgevers rekenen en verzorgt winkeldistributie door het hele land.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie