Kors Hoogwerksystemen
| 14:27 | Arjan Olsthoorn

Kors Hoogwerksystemen kiest Iveco S-Way 6×2

Kors Hoogwerksystemen uit Steenwijk heeft een nieuwe Iveco S-Way 6×2 trekker in gebruik genomen. Deze Iveco rijdt dagelijks door Nederland met een semi-dieplader.

Kors Hoogwerksystemen in Steenwijk is dealer van verschillende merken hoogwerkers, waaronder Skyjack en Ommelift. Het bedrijf verkoopt, verhuurt en onderhoudt deze machines en voert ook de jaarlijkse keuringen uit. Chauffeur Harald Veninga vervoert de machines door heel Nederland. “Wij rijden de machines naar de klant, maar halen ze ook op voor keuringen, reparaties en dergelijke. Dat betekent genoeg werk voor onze drie trekker- oplegger combinaties en een bakwagen,” aldus de chauffeur.

Tankinstallatie aan boord

De nieuwe Iveco is van het type AS440S53TXFP en dat staat voor de grootste cabine, 530 pk en een 6×2 configuratie met een sturende, liftbare voorloopas. De, door Cornelis Bedrijfsauto’s geleverde truck is een rondom luchtgeveerde trekker en is voorzien van de Cursor 13 krachtbron die zijn werk doet zonder EGR.

Lees ook: DHL Duitsland kiest voor Iveco: 178 nieuwe CNG-trucks

Voor Harald is het niet de eerste Iveco. Eerder reed hij met een Iveco Stralis, en met de nieuwe Iveco S-Way is hij terug bij dit merk. “Het is echt een hele dikke auto geworden, precies zoals ik hem graag zie. De truck is opgebouwd door Vlastuin Truckopbouw, met onder meer een lichtbalk achter op de cabine en een speciale tankinstallatie. Achter de cabine is een haspel aangebracht, waarmee ik de machines kan aftanken met diesel. Dat is superhandig, want voorheen moest ik dat vaak bij tankstations doen onderweg.” Verder is de truck voorzien van op maat gemaakte zijskirts en Alcoa velgen.

Boven verwachting

Ook ten aanzien van het interieur is er niets aan het toeval overgelaten. De ruime Iveco S-Way cabine is voorzien van alle opties zoals het uitgebreide Iveco audio- en navigatiesysteem en een ruime koelkast. Slapen doet Harald gewoon thuis: “Wij rijden vanuit Steenwijk door het hele land, maar we zijn iedere avond thuis. Toch, als het een keer nodig zou zijn, is overnachten prima mogelijk in deze cabine.” Harald roemt de trekkracht van zijn nieuwe S-Way. “De auto rijdt echt boven verwachting. Dankzij de luchtvering rondom rijdt de truck enorm comfortabel en met zijn 530 pk trekt hij goed. Op hellingen, waar mijn vorige truck echt snelheid verloor, loopt deze gewoon door. Ten opzichte van mijn Stralis is er heel veel veranderd bij dit merk, en zeg nou zelf, daar staat toch gewoon een hele mooie dikke auto?”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie