Kam Staalhandel
| 12:51 | Arjan Olsthoorn

Kam Staalhandel verwelkomt de Iveco X-Way

Kam Staalhandel in Dordrecht werkt al decennia met Iveco’s betrouwbare BE-trekkers. De uit te voeren transporten worden echter steeds zwaarder, waardoor nu een bewuste keuze is gemaakt voor een Iveco X-Way 6×2 bakwagen.

De firma Kam is inmiddels zo’n 150 jaar leverancier van ijzer- en staalproducten aan de industrie. Het bedrijf startte in 1869 als Gebroeders Kam in Delfshaven en zit sindsdien in de lift. Om aan de vraag vanuit de markt te kunnen blijven voldoen, is het bedrijf – na een aantal verhuizingen naar locaties in Rotterdam en Hendrik-Ido-Ambacht – in 2018 neergestreken op het voormalige “LIPS” terrein in Dordrecht. In datzelfde jaar is daar een volledig nieuwe hal gebouwd. Dit om helemaal klaar te zijn voor de toekomst.

Producten en diensten op maat

Een jaar voor de verhuizing naar Dordrecht, werden de activiteiten van het bedrijf onderverdeeld in Kam Staalhandel en Kam Staal. In het jaar 2021 werd Kam Metaalbewerking hieraan toegevoegd. Deze specifieke bedrijfsinrichting bleek een gouden zet om de klant optimaal te kunnen bedienen.

Kam Staalhandel kenmerkt zich door servicegerichtheid, flexibiliteit en zeer korte levertijden en kan – mede door de expertise van zusterbedrijf Kam Metaalbewerking B.V. – het te leveren staal ook nog eens exact op maat leveren. Vanwege deze vele capaciteiten en mogelijkheden worden de af te leveren hoeveelheden steeds groter en de transporten steeds zwaarder. De nieuwe Iveco X-Way speelt hier moeiteloos op in.

Zoals de firma Kam maatwerk levert op het gebied van staal, flikt Iveco dit kunstje op het gebied van transport. Nogal eens blijkt dat een standaard bedrijfswagen niet volledig aan de specifieke vervoersbehoefte van de gebruiker voldoet. Iveco luistert naar de klant, waarmee de basis voor het ontstaan van een passend bedrijfsvoertuig is gelegd.

Slim

Zodra we de cabine van de X-Way kantelen, wordt de Cursor 9 motor met 360 pk zichtbaar: krachtig en robuust. Ook is het voertuig zowel voor als achter lucht geveerd en beschikt het over een gestuurde achteras. Daarnaast heeft de bakwagen een laag eigen gewicht, terwijl het over het hoogst denkbare nuttige laadvermogen beschikt.

De Iveco X-Way is uitgerust met Iveco’s bewezen en befaamde technologieën, waaronder het HI-SCR systeem. Dankzij dit systeem kunnen indrukwekkende onderhoudsintervallen worden bereikt. De auto kan zonder EGR-systeem aan de gestelde emissie-eisen voldoen. Het resultaat: een zeer betrouwbare aandrijflijn en een efficiënter brandstofverbruik.

De X-Way is door Dubbeldam voorzien van een open laadbak en beschikt over de optimale draagkracht en puntbelasting, waardoor het voertuig uitermate geschikt is voor het werken met een kraan. Deze kraan, van het merk Palfinger, is voor Kam Staalhandel onmisbaar en vakkundig opgebouwd door de firma Ruizeveld in ’s Gravendeel. Door de gezamenlijke inspanningen van Iveco, Ruizeveld en Dubbeldam, is het voertuig nu perfect uitgerust voor de door Kam uit te voeren missies.

Vol vertrouwen

Iveco Schouten Alblasserdam is trots op de jarenlange relatie met Kam Staalhandel. De levering van de nieuwe oersterke Iveco X-Way onderstreept het vertrouwen van de klant in zowel het merk Iveco als in de dealer Iveco Schouten. Arjan Liefaard, Directeur/Eigenaar van Kam Staalhandel, zegt hierover: “Iveco is onze partner voor transport, omdat ze weten wat kwaliteit en service inhoudt. Verkoper Rob Luijckx denkt met ons mee en dat is van grote waarde.”

Iveco X-Way

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie