Jongeneel
| 08:39 | Arjan Olsthoorn

Jongeneel koopt twee FH’s 10×4 met HIAB-autolaadkraan

Jongeneel Transport heeft twee nieuwe Volvo’s FH 500 10×4 met HIAB-autolaadkraan in gebruik genomen. Het bedrijf zet de trucks in voor het transport van rijplaten en draglineschotten voor haar klant Jovetra.

Jongeneel Transport koos voor de Volvo FH vanwege de ruime cabine en de combinatie van wendbaarheid met een hoog laadvermogen. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Rijnsburg.

 FH voor ruimte en comfort

Jovetra uit Valkenburg (Zuid-Holland) verhuurt rijplaten, draglineschotten en bouwhekken aan bedrijven en particulieren. De nieuwe Volvo’s FH worden ingezet voor het transport, uitleggen en oprapen van rijplaten en draglineschotten in Nederland en België. “We hebben al een Volvo FMX in de vloot, maar vanwege de ruimte en het comfort hebben we nu gekozen voor Volvo’s FH met slaapcabine”, zegt Ard Jongeneel. “We hebben geregeld klussen verder van huis waarbij onze mensen meerdere dagen op locatie zijn. In de Volvo FH met slaapcabine hebben ze een prettige en comfortabele plek om te rusten.”

Jovetra

Naast het comfort was laadvermogen een belangrijke prioriteit, vervolgt Ard Jongeneel. “Iedere ton is er één. Daarom hebben we gekozen voor een 5-asser met 10-tons voorassen. Daarnaast is de achterste as widespread gezet. Dat resulteert al met al in een GVW van 49 ton en een netto laadvermogen van ruim 27 ton.”

Lees ook: Peeman en Bluekens zetten nieuw concept Volvo FH 10×4 op de weg 

Drimote

Optimale wendbaarheid is gegarandeerd door de gestuurde voor- en naloopas. “Daardoor hebben de trucks een zeer korte draaicirkel. Ideaal, aangezien we vaak ons werk doen op plekken waar weinig ruimte is, zoals bij woningen, tussen flatgebouwen en in industriehallen.”

Verder zijn de Volvo’s FH voorzien van Drimote, een afstandsbedieningssysteem waarmee de truck op afstand kan worden bestuurd. “Daarmee kan de chauffeur de truck besturen terwijl hij op de kraan zit. Daar zijn onze mensen echt heel blij mee.”

‘Robuust en betrouwbaar’

De nieuwe Volvo’s FH zijn deels vervanging en deels uitbreiding in het wagenpark dat Jongeneel Transport inzet voor Jovetra. Voor Jovetra worden nu vier Volvo-trucks ingezet. “Het zijn robuuste, betrouwbare trucks met een uitstekend rijcomfort, mede dankzij Volvo Dynamic Steering. Ook de uitgebreide veiligheidssystemen zijn een belangrijke reden om voor Volvo Trucks te kiezen. Wij kiezen altijd voor alle denkbare systemen, van Adaptive Cruise Control tot Lane Keeping Assist. Bij het nieuwe model is de dodehoekcamera een mooie toevoeging: het levert de chauffeur weer net een stukje extra zicht op.”

Meedenken

De trucks zijn in nauwe samenspraak met Volvo Group Truck Center gespecificeerd. De open laadbak en de 26-tonmeter HIAB-autolaadkraan met hydraulische grijper zijn opgebouwd door Carrosseriewerk Van de Weijer uit Barneveld. “We zijn naar volle tevredenheid geholpen en geadviseerd door Volvo Group Truck Center om te komen tot de juiste configuratie. Het is een dealer die met je meedenkt. Zo wees de verkoper ons op de mogelijkheden van Drimote en de voordelen voor ons werk. Het resultaat: trucks die niet alleen geschikt zijn voor onze dagelijkse werkzaamheden, maar deze ook makkelijker maken.”

Hiab

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie