DAf Truck voor bedrijf Jan Kees Boer geleverd door Hoornaar
| 11:41 | Rik Werner

Jan Kees Boer doet zware klussen met kranige DAF XF 460

Jan Kees Boer Transport kan letterlijk zwaar aan de bak met zijn nieuwe DAF XF 460 FTS. De trekker heeft een opbouw met een zware autolaadkraan en is bovendien geschikt voor zwaar transport tot 72 ton.

Het chassis is voor deze toepassing versterkt. Bovendien heeft de trekker extra motorkoeling voor langdurig stilstaand werk, zoals bij het monteren en demonteren van zandzuiginstallaties.

Versterkte langsliggers

De DAF XF 460 FTS met Space Cab, automaat en MX engine brake heeft volgens Jan Kees Boer bijzondere attributen aan boord. Een antistofschild maakt hem geschikt voor gebruik op bouwterreinen. Verder heeft het chassis versterkte langsliggers en is het voorbereid voor een lage en extra stijve opbouw voor de kraan. Dat is een HIAB X-HiPro 558EP-5, die 3.150 kg kan hijsen tot 14,5 meter ver. Het bijzondere van de opbouw is dat de kraan in kan vouwen met aangekoppelde grijper en rotator. Dat scheelt volgens Jan Kees Boer heel wat tijd.

DAF

Stijf chassis

De DAF heeft een extra sterk en stijf chassis. ,,Dit heeft een zeer positieve invloed op het kraangebruik’’, zegt chauffeur en machinist Wim Suiker. ,,Vooral met de steunbalken half uitgeschoven is nog steeds veel kraancapaciteit beschikbaar. Zelfs als de achterbalk niet uitgeschoven kan worden, doordat de oplegger gedraaid achter de trekker staat, is nog behoorlijk veel te hijsen.’’

Opties

De DAF heeft verschillende opties aan boord, zoals adaptive cruise control, forward collision warning, advanced emergency brake, lane departure warning en vehicle stability control. De truck is voorzien van een extra camera aan de zijkant van de cabine voor een beter zicht naast de auto. Bovendien is er extra verlichting gemonteerd. Voor het off-road gebruik is er bovendien een Robson drive gemonteerd tussen trekas en sleepas. Hierdoor zijn tijdens het off-road rijden zowel trekas als sleepas aangedreven.

Lees ook: Driessen ziet brandstofrekening dalen met nieuwe DAF’s.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie