J. Heebink
| 15:05 | Arjan Olsthoorn

J. Heebink geeft personeel auto of fiets van de zaak

In tijden van personeelskrapte geeft het Veenendaals transportbedrijf J. Heebink een mooie bonus om de personeelsbezetting op orde te krijgen en te houden. Alle medewerkers, met een contract van minimaal 32 uur per week, krijgen de mogelijkheid om een personenauto of een elektrische fiets van de zaak te nemen.

“Veel ondernemers investeren flink in het werven van nieuw personeel. Zo zijn er bedrijven die met tekenbonussen werken bij een dienstbetrekking of bestaande medewerkers krijgen bonussen om nieuw personeel aan te dragen”, aldus Eric van Wijnen van J. Heebink.

Van Wijnen vertelt dat er bij Heebink voor een andere invalshoek is gekozen. “Er is gekeken hoe je bestaande medewerkers binnen de onderneming kan behouden. Op die manier gaat kennis en kunde niet verloren binnen de organisatie. Meer loon betalen is vaak lastig in verband met de cao afspraken die er gemaakt zijn en de visie van Heebink is dat dit ook niet iets is wat langdurig motiveert.”

75 Kia’s

Afgelopen zaterdag was het zo ver, valt te lezen via een Facebook-bericht van het transportbedrijf. “Zaterdag 8 januari zijn er 75 splinternieuwe Kia Picanto’s uitgereikt aan medewerkers van onze firma. Op 12 februari worden er ook nog 27 elektrische fietsen van het merk Gazelle uitgereikt. Met deze prachtige actie denkt Heebink de medewerkers een passende beloning te geven voor trouw dienstverband, in deze tijden van drukte en krapte op de arbeidsmarkt. Helaas moest deze unieke belevenis sober gevierd worden in de huidige coronatijd, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De medewerkers zijn ape-trots op, en heel blij met hun nieuwe auto. Ook toekomstige nieuwe werknemers kunnen gebruik maken van deze unieke secundaire arbeidsvoorwaarden.”

2 Reacties
  1. @Frank je kan ook zó de waardering als werkgever tonen toch? Ik vind het gewoon weer een goeie actie om je werknemers ‘in natura’ te belonen ipv. Sinterklaas/kerstpakket, zijn vast mensen die het harder kunnen gebruiken dan alleen maar geld 🤷‍♂️

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie