| 10:42 | Robert Servaas

Iveco Eurocargo op CNG voor bouwspecialist MDB

Chauffeur Wim Verstoep is voor MDB B.V., verhuurspecialist van bouwmaterieel, graag op pad met zijn Iveco Eurocargo. De truck wordt ingezet voor intern vervoer tussen de werf van MDB en de projectlocaties van de aannemers. De lading is divers, van steigerplanken tot kabels en kasten voor de bouw of zware steigeronderdelen.

Toen MDB besloot een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen, stond als een paal boven water deze duurzaam en zo groen mogelijk moest zijn. Er werd gedacht aan elektrisch rijden en zelfs rijden op waterstof werd overwogen. Jasper van Wijngaarden van Iveco-dealer Kwakernaak ging met Eric van den Berg, hoofd afdeling voorraad en logistiek van MDB B.V. om de tafel. “Al snel vielen de eerste twee opties af. Gezien de afstanden die dagelijks gereden worden, bleek elektrisch rijden niet mogelijk. Ook waterstof viel af omdat dit concept nog echt in de kinderschoenen staat.” Jasper vertelt enthousiast: “Iveco kan vanuit de fabriek CNG of LNG voertuigen leveren die voor zeer lage CO2 uitstoot zorgen.” Doordat de actieradius geen problemen gaf, MDB B.V. rijdt gemiddeld zo’n 450 kilometer per dag, werd Eric van den Berg steeds enthousiaster. Eric: “We waren blij met het advies van Kwakernaak, er werd echt meegedacht over de wensen en eisen. Er werd gerekend en getekend en een Iveco Daily Blue Power won steeds meer terrein.”


Maar toen moest chauffeur Wim nog overtuigd worden. De Daily bleek hem niet echt te passen, wel blij werd hij van de Eurocargo die er naast stond. Jasper: “Zijn ogen gingen glimmen toen hij plaats nam achter het stuur.” Een heuse vrachtwagen met veel meer laadvermogen, dat was even andere koek. “Hij paste me als een handschoen”, aldus Wim. En zo werd besloten een Eurocargo op CNG aan te schaffen en werd dit gezamenlijke avontuur een succesverhaal. Veiligheid en comfort worden geboden door een 360 graden camerasysteem waarmee ook het dode hoek probleem opgelost is. “En ik wilde een passagiersstoel die ik zelf kan verstellen.”

Jasper: “Met de aanschaf van deze Eurocargo is MDB B.V. een prachtige bedrijfswagen rijker. Duurzaam, efficiënt, wendbaar en veelzijdig: de Eurocargo is dankzij lage emissies de perfecte truck voor juiste stadsmissies en gemeentelijke toepassingen.” Eric is zichtbaar blij met de oplossing die Kwakernaak kon bieden. “Het duurzame aspect was enorm belangrijk bij de keuze die we moesten maken.” Met de extra CNG tanken die onder de Eurocargo gebouwd konden worden is chauffeur Wim zeker dat hij zijn kilometers kan maken. De meegespoten spiegels maken het feestje compleet.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie