| 12:36 | Robert Servaas

Hybride-elektrische Scania voor Slaats Dierenvoeders

Slaats Dierenvoeders, gevestigd in Someren, heeft een Scania G360 4×2 HEV aan het wagenpark toegevoegd. Het is het eerste voertuig met hybride-elektrische aandrijving voor de dierenvoederspecialist.

Van voer voor muizen tot olifanten en alles wat er tussenin zit, de Scania uit de G-serie wordt ingezet voor het transport van dierenvoer in Nederland, België en Duitsland. Omdat het werkgebied groter is dan de actieradius van de huidige generatie elektrische trucks koos het Brabantse bedrijf voor de bewezen hybride techniek van Scania. Directeur Martin Loomans verwacht naast het brandstofverbruik ook de CO2-uitstoot te verlagen. “Dat wij dagelijks in de binnenstad van grote steden als Amsterdam, Eindhoven en Breda komen, speelde natuurlijk ook mee in onze keuze. Met dit voertuig kunnen we emissievrij en stil rijden wanneer dat nodig is.”
De volledig hybride Scania trekker heeft een 360 pk dieselmotor in combinatie met een 30 kWh batterijpakket, dat onderweg door middel van regeneratieve remenergie continu wordt bijgeladen. Om deze techniek maximaal te benutten, volgt één van de chauffeurs de speciaal hiervoor ontwikkelde Scania chauffeurstraining én wordt het voertuig met name ingezet op de langere trajecten die het bedrijf aflegt.

Lage G-cabine
De nieuwe truck is de vijfde die aan het wagenpark van Slaats Dierenvoeders wordt toegevoegd en ook dit maal werd voor de lage G-cabine gekozen. “Uit ervaring weten we dat deze cabine het beste bij onze werkzaamheden past. Onze chauffeurs moeten met vijftien tot twintig afleveradressen per dag veel in- en uitstappen en dan wil je geen hoge cabine. Daarnaast is het zicht van de G-serie optimaal.”

Dat alle voertuigen van het merk met de griffioen zijn, is voor Loomans vanzelfsprekend. “Scania stijgt boven andere merken uit,” verklaart de directeur. Hij heeft niets dan lof over de Scania dealer, die ‘om de hoek’ zit. “We worden altijd goed geholpen en als er een probleem is, wordt het netjes opgelost. De relatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. En dat ze hier dichtbij zitten, is ook erg makkelijk.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie