*

| 13:44 | Robert Servaas

Hegelmann Transporte Group bestelt 540 DAFs XF

Het internationale transportbedrijf Hegelmann Transporte Group breidt zijn vloot uit met 540 DAFs XF 480 Super Space Cab. De trekkers worden in de loop van 2019 en 2020 aan de Zuid-Duitse onderneming geleverd.

Hegelmann Transporte werd opgericht in 1998 en heeft zich toegelegd op just-in-time transporten voor de auto-, zware- en voedingsmiddelenindustrie. Het werkgebied van Hegelmann’s 4.000 werknemers, 2.000 trucks en 2.000 trailers reikt van de Algarve tot aan de Chinese grens. Het hoofdkantoor staat in Karlsdorf-Neuthard, net boven Stuttgart. “Om van onze internationale groeistrategie een succes te maken, vereisen we maximale uptime en het hoogst mogelijke rendement per kilometer. DAF begrijpt dat als geen ander. Onze winstgevendheid is hun doel”, stelt Siegfried Hegelmann, een van de twee eigenaren van het familiebedrijf. “Dát maakt van DAF een ideale partner.”


Hegelmann kocht eerder al ruim 100 trucks van de nieuwste generatie XF. De chauffeurs prijzen het comfort en de ruimte in de cabine en de geweldige rij-eigenschappen van DAF’s topmodel. “Omdat er een groot tekort is aan professionele chauffeurs, speelt dat ook een belangrijke rol in onze keuze om opnieuw voor de DAF XF te kiezen”, aldus Siegfried Hegelmann. De trucks zijn bovendien uitgerust met Predictive Cruise Control (PCC), Lane Departure Warning System (LDWS), Advanced Emergency Braking System (AEBS) en Adaptive Cruise Control (ACC) waardoor zowel comfort als veiligheid op het hoogste niveau staan. De 483 pk sterke PACCAR MX-13-motor levert veel souplesse tegen een laag brandstofverbruik.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie