Verheul Transport
| 13:13 | Arjan Olsthoorn

H. Essers neemt Verheul Transport over

De Belgische logistiek dienstverlener H.Essers neemt het Nederlandse Verheul Transport over. Dat familiebedrijf uit Twello (Gelderland) heeft decennialange ervaring in het vervoer van bouwmaterialen in Nederland, België en daarbuiten. Die diensten sluiten perfect aan bij de activiteiten van H.Essers Infra, aldus het bedrijf.

Met deze overname, die complementair is met eerdere acquisities, versterkt H.Essers zijn aanwezigheid in het bouwmaterialentransport in Nederland. De 50 medewerkers en het wagenpark met 40 (rol)kraanwagens van Verheul Transport worden deel van de grote H.Essers-familie. Het management blijft de komende jaren aan boord.

Verheul Transport

Verheul Transport werd in 1963 opgericht door Arie Verheul. Waar hij ooit begon met het vervoer van straatstenen en aardappelen, is het familiebedrijf vandaag gespecialiseerd in het transport van bouwmaterialen, prefab beton en sierbestrating. Dankzij een goed uitgerust wagenpark en goed opgeleide chauffeurs is de firma ook gespecialiseerd in het laden en lossen van bijvoorbeeld betonnen vloerelementen, keerwanden en andere zware ladingen. Bij het bedrijf werken zo’n 40 chauffeurs en 5 bedienden. Verheul Transport beschikt over een wagenpark van ruim 40 trucks, waaronder kippertrailers, citytrailers en kraantrailers die voorzien zijn van een laad- en loskraan met een hefcapaciteit van 3 tot 5 ton. De transporteur heeft bovendien een moderne werkplaats, waar ervaren technici alle machines in topconditie houden.

‘In Nederland uitbouwen’

De specialiteiten van Verheul Transport komen perfect overeen met de activiteiten van H.Essers Infra, dat zich richt op transport voor bouw- en infrastructuurprojecten. Met die businessunit is H.Essers vandaag marktleider in de Benelux, een positie die het bedrijf graag wil blijven versterken. “En daarvoor kijken we ook over de grenzen,” aldus Gert Bervoets, CEO bij H.Essers. “We willen met name onze aanwezigheid in Nederland uitbouwen en er zorgen voor een goede regionale spreiding. In 2019 namen we er al Gebroeders Hoefnagels Transport over. De acquisitie van Verheul Transport is complementair en laat ons toe een groter gebied van Nederland af te dekken. Bovendien is de transporteur net als wij een familiebedrijf dat inzet op complete logistieke oplossingen, waardoor onze missie en waarden sterk overeenkomen.”

‘Ruimte om verder te groeien’

Met de overname breidt H.Essers zijn vloot voor prefab en betonproducten significant uit. De medewerkers van Verheul Transport blijven aan boord. Ook het management, de gebroeders Leendert en Jaap Verheul, zullen het bedrijf mee blijven besturen. “De overname door H.Essers biedt ons de ruimte om verder te groeien en ons aanbod aan transportoplossingen te blijven optimaliseren voor onze klanten,” aldus de gebroeders Verheul.

Lees ook: H.Essers plant nieuwe containerterminal in Bergen op Zoom

“We bundelen onze krachten en delen onze jarenlang opgebouwde expertise. Daar profiteren zowel de klanten van H.Essers als die van Verheul Transport van. Zij kunnen vanaf nu rekenen op een nog ruimer aanbod aan complete, flexibele oplossingen voor hun bouwtransport, volledig afgestemd op hun noden,” zegt Gert Bervoets.

Over H.Essers

H.Essers werd opgericht in 1928 door Henri Essers en is intussen uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van logistiek voor sectoren als chemie, pharma, infra en parts. De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2020 boekte H.Essers een omzet van 779 miljoen euro*. Het bedrijf telt momenteel 1.300.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.440 trekkers, 3.816 trailers, 480 Safeboxes en 1800 Isotanks. 41% van deze vloot is multimodaal inzetbaar. Bij H.Essers werken 6.960 mensen verdeeld over 89 vestigingen in 19 landen.

Verheul Essers

3 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie