*

| 09:07 | Robert Servaas

H.Essers breidt uit in Nederland met overname Gebroeders Hoefnagels Transport

De Belgische logistiek dienstverlener H.Essers heeft het Nederlandse bedrijf Gebroeders Hoefnagels Transport, met vestigingen in Asten en Weert, overgenomen. Deze overname is onder voorbehoud van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Ze past in de verdere uitbreiding van het strategische marktsegment Infrastructuurlogistiek van H.Essers, en maakt het tevens mogelijk om het marktaandeel in Nederland aanzienlijk te verhogen. “Met deze overname worden we marktleider in de Benelux voor de logistieke dienstverlening voor alle bouw-, infrastructuur- en nutsbedrijven,” aldus CEO Gert Bervoets.

Door het toenemend gebruik van prefabelementen en modulaire bouwprocessen, waarbij kant-en-klare eenheden vooraf gemonteerd worden, stijgt ook de vraag naar passende logistieke mogelijkheden voor deze elementen. H.Essers Infrastructure speelt al een poos in op die vraag en was al een belangrijke speler in een groeiende nichemarkt. “De overname van Gebroeders Hoefnagels Transport, goed voor 25 miljoen euro omzet, stelt ons in staat om onze diensten én vloot uit te breiden en zo een one-stop-shop provider te worden die alle type voertuigen in huis heeft om ieder bouwgerelateerd element te vervoeren,” aldus Gert Bervoets. “Zo kunnen we nog klantgerichter te werk gaan. Bovendien is de overname een mooie opportuniteit om enerzijds onze activiteiten in Nederland uit te breiden en anderzijds onze sterke expertise van nutsbedrijven in te zetten bij onze Noorderburen.”
Voor de huidige zaakvoerders, Jan en Aloys Hoefnagels, biedt de overname een ideale gelegenheid om de toekomst van hun familiebedrijf en die van hun team te verzekeren. Sinds 1943 is het bedrijf, dat nationaal en internationaal actief is, uitgegroeid tot een professioneel transportbedrijf dat bekend staat om zijn flexibiliteit en klantgerichtheid. “Ondanks de sterke groei, hebben we het familiale karakter van ons bedrijf altijd weten te behouden,” klinkt het bij Jan en Aloys, die, net als hun team van 222 medewerkers, aan de slag blijven binnen het bedrijf. “Daarnaast hebben we altijd sterk ingezet op klantgerichtheid en flexibiliteit. Diverse raakvlakken met H.Essers dus, die, samengevoegd, een grote meerwaarde zullen zijn voor alle klanten.”

De vloot van Hoefnagels telt 155 trekkers. Met die toevoeging aan capaciteit zal H.Essers voor de infrastructuurlogistiek markt beschikken over 389 trucks en 869 trailers. “De overname is op allerlei vlakken een strategisch sterke stap die ruime groeikansen biedt,” vertelt Eric Epding, Business Unit Manager Infrastructure bij H.Essers. “Vooreerst versterken wij ons nog verder op het vlak van flexibiliteit en klantgerichtheid: troeven waar H.Essers om bekend staat. Anderzijds zetten we met deze overname in op de complementariteit binnen de Benelux-regio. Dit houdt in dat we de oplossingen voor onze klanten grensoverschrijdend kunnen optimaliseren.”

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie