| 00:06 | Arjan Olsthoorn

GESPOT: Dit is de nieuwe Volvo FH

Volvo Trucks laat de wereld weten dat ze op 29 januari aanstaande met groot nieuws komen. In verschillende video’s teast de Zweedse truckfabrikant naar een aerodynamische vrachtwagen.

Truckstar-lezer Davey Jongbloed spotte de nieuwe FH in volle glorie tijdens een rit in het noorden van Spanje. Het is nog even afwachten wat er onderhuids allemaal anders in aan de nieuwe FH. maar het exterieur is in ieder geval geen geheim meer. Maandag weten we meer.

New Volvo FH

De 2024 Volvo FH.

Aero

Onze verwachting is dat Volvo Trucks met een nieuw aerodynamisch front komt voor de FH. Het gaat dan om een ‘neusje’ net zoals de nieuwe DAF XG en XG+ hebben. Er circuleren al enige tijd foto’s op het wereldwijde web van ingepakte Volvo’s waarop een verlengd front te zien is. Mogelijk betekent het verlengde front niet alleen een aerodynamische en zuinigere truck, maar biedt het ook mogelijkheden voor de XXL-cabine. Deze zou dan immers binnen de huidige wetgeving, mits de draaicirkel aan de wettelijke eisen voldoet, in iedere configuratie de weg op mogen en geen lengteregels overschrijden.

De aerodynamische cabine van de nieuwe Zweed zal tevens worden voorzien van een camerasysteem dat de huidige conventionele spiegels vervangt. Of dit een optie wordt of standaard is, is bij ons op dit moment nog niet bekend. Daarover later meer. Volvo Trucks zal dan de vijfde Europese truckfabrikant zijn die in plaats van buitenspiegels een camerasysteem biedt. Mercedes-Benz, DAF, MAN en Iveco gingen de Zweedse truckbouwer voor.

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie