27MC
| 11:01 | Arjan Olsthoorn

Gebruik 27MC tijdens rijden strafbaar in Duitsland

Met andere woorden: je mag tijdens het rijden de microfoon van je 27MC-bak niet meer in je hand houden. Dit wordt gezien als handheld mobiel telefoneren. Iets om rekening mee te houden dus.

Vanwege een aanpassing van de Duitse wegenverkeerswet mag per 1 juli 2020 een omroepinstallatie, in bijvoorbeeld een bus, niet meer gebruikt worden tijdens het rijden.

Als de bus bij de halte staat of er gebruik wordt gemaakt van een handsfree systeem, is het gebruik wel toegestaan. Het gebruik tijdens het rijden wordt gelijk gesteld aan het handheld mobiel telefoneren. Dat wordt dan ook hetzelfde bestraft, namelijk met een boete en – in Duitsland – een punt op het rijbewijs.

Mocht het gebruik aanleiding zijn tot gevaar, bijvoorbeeld het veroorzaken van een ongeval – dan dreigt zelfs een rijverbod. Door deze aanpassing wordt per 1 juli aanstaande dus ook het gebruik van de 27MC met losse microfoon strafbaar. Met andere woorden: je mag tijdens het rijden de microfoon niet in je hand houden.

27MC

Een trouwe Truckstar-lezer spotte deze waarschuwing in Duitsland.

7 Reacties
  1. Hallo Collega’s.
    Het is en blijft ,net wat anderen ook al schreven, een gemak om je mede collega’s te waarschuwen,
    niet alleen in Duitsland , maar ook hier in Nederland is het “verdomde” makkelijk.

  2. Het is, en blijft, toch een fijn ding. En ik gebruik m bijna wekelijks! Zowel, als je een collega tegenkomt (of achter elkaar aan rijdt), met files, of iemand waarschuwde je omtrent lading. Maar zeker, in Duitsland, voor het desbetreffende ‘STAU-gefahr; “Achtung, gefahr, Attention, danger!” (Uitluisterkanaal 19) is t handig, dat je wéét dat er wat gaande is.
    En hoe zit het met ‘Exceptioneel transport’, waar ik mij in bevind, en dè communicatie onderweg, met begeleiding: dat wordt een hekel punt!

  3. Als ik goed geïnformeerd ben is het officieel ook in Nederland verboden. En handsfree kan wel met een zogenaamde vox functie. Dan schakelt de microfoon in op geluid. Hierbij s de gevoeligheid instelbaar.

  4. Het begint aardig op een communisme te lijken zoals voorheen DDR.Deutsche Democratische Republiek,toen had je ook die VOPO,S moeten loeren of je de bak voor communicatie aan had anders kreeg een boete van vijf D-mark.joh tegen elk paaltje waar ze tegen aan kunnen schoppen betaal je de rekening.een voorbeeld vorige week 3x het land niet beëindigd op m.n tachodisplay zoals begin hoever wil je het zoeken,ze kunnen de documenten nog niet eens bij elkaar houden.nadat de vrouwelijke ambtenaar/polizei mijn rode/Pinky kaartje rijbewijs kwijt raakte.ik zeg meine führerschein have och nicht zurück beklommen dan dat die zich nog ,da’s hastt doe zurück,maar niks dat mens in paniek en slaat haar thermo is vol van de tafel.en wat ligt er op de grond mijn document.oh entschuldigung.kreeg ik te horen.ik zei ach was alles dreht um die klamotten auch hier in deutschland.en dat noemt zie EU.schandalig alles.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie