| 12:30 | Robert Servaas

Funderingsspecialist Uretek kiest wederom voor Volvo Trucks

Uretek uit Lelystad, specialist in herstel van verzakte vloeren en funderingen, heeft een tweede Volvo FH 420 6×2-bakwagen aan de vloot toegevoegd. De goede ervaringen met de eerste truck en met dealer Harbers Trucks waren redenen om weer voor Volvo-trucks te kiezen.

De werkzaamheden die Uretek uitvoert, vereisen naast specifieke kennis ook sterk materiaal. Twee jaar geleden nam Uretek de eerste Volvo FH 420 6×2-bakwagen in gebruik en op basis van de positieve ervaringen volgde onlangs de tweede. “Naast een vervoermiddel zijn deze trucks voor ons ook een mobiele werkplaats”, zegt Arend Knufman, manager verkoop & techniek en technisch adviseur bij Uretek. “Wij willen op locatie volledig selfsupporting zijn en hebben veel stroom en vermogen nodig om onze apparatuur en machines, zoals compressorunits en pompen, aan te drijven. Dan moet je denken aan ruim 100 KVA. Een paar jaar geleden zijn we op zoek gegaan zoeken naar een truck die aan onze eisen kan voldoen. Na een oriëntatie onder verschillende merken kwam Volvo Trucks als beste uit de bus.”


De nieuwe Volvo FH 6×2-bakwagen is geheel naar de wens van Uretek opgebouwd, waarbij speciale aandacht was voor het comfort van het personeel. “Vaak zijn we met twee à drie mensen op pad”, zegt Knufman. “Dan is het wel zaak dat zij comfortabel zitten. Af fabriek is de truck geleverd met vier stoelen en Harbers Trucks heeft dat omgebouwd naar drie zitposities zodat zij net wat extra ruimte hebben. Ook zitten er extra stopcontacten rondom de truck.” De Volvo FH is tevens uitgerust met Work Remote. “Daarmee kunnen we nagenoeg alle accessoires met een afstandsbediening bedienen, zoals werklampen en zwaailichten, starten en stoppen van de motor en het aggregaat en verstellen van de luchtvering. Dat maakt ons werk een stuk efficiënter omdat personeel niet telkens de cabine in en uit hoeft.”

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie