| 14:56 | Robert Servaas

Formule 1 Logistics kiest voor DAF LF en CF

Voor Formule 1 Logistics uit Eindhoven is DAF de ideale partner in business. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in transport- en koeriersdiensten, prijst de goede service en rijke uitrusting van de trucks. De ervaringen met maar liefst negen nieuwe DAF vrachtwagens zijn erg goed. Eerder dit jaar zijn twee versies van de DAF LF en zeven van de DAF CF ingezet, welke zijn geleverd door DAF dealer De Burgh Eindhoven.

Het is niet voor het eerst dat Formule 1 Logistics vertrouwt op DAF. Het bedrijf, dat sinds 1997 bestaat, maakte eerder al gebruik van de DAF LF. Het transportbedrijf stapte daarna over op een ander merk, maar besloot dit jaar terug te keren. “Onze chauffeurs rijden in de eerste plaats graag DAF”, zegt oprichter en eigenaar Jeroen Walravens: “Tijdens de zoektocht naar nieuwe vrachtwagens blonk DAF uit met zijn cabineruimte. Vooral de opbergmogelijkheden en indeling bevallen goed. De uitrusting is zeer compleet. Waarvoor ik elders moet bijbetalen, dat is bij DAF standaard.”


Naast de uitstekende standaarduitrusting, speelt ook de service een rol voor Walravens. “DAF dealer De Burgh zit bij ons op het industrieterrein. Wij hebben al jarenlang goed contact. Het was dus voor ons een logische keuze om voor De Burgh te gaan. Dit bedrijf doet ook het onderhoud aan onze vrachtwagens.” De versies van de DAF CF en LF die Formule 1 Logistics inzet zijn voorzien van een bakwagenopbouw en enkele exemplaren hebben een slaapcabine.

Formule 1 Logistics breidde in 2016 flink uit door een fusie met J&M Logistics. Naast bakwagens en trekker-opleggercombinaties heeft het bedrijf ook grote en kleine bestelauto’s. Het werkveld bestaat uit medisch transport, dag- en nachttransport, waardevol transport en gekoeld transport. Ook tussentijdse opslag is mogelijk door de grote opslagruimte waarover het bedrijf beschikt.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie