A40 Rijnbrug
| 10:59 | Rik Werner

Files en omrijden voorbij: Rijnbrug bij Duisburg weer open

Opluchting bij alle chauffeurs die veel richting Duisburg onderweg zijn. De Rijnbrug in de snelweg A40 nabij de Duitse stad in Noordrijn-Westfalen is in beide richtingen weer open voor al het verkeer.

Het weggedeelte is vanochtend om vier uur vrijgegeven. Daarmee komt een eind aan de verkeerschaos rond de stad. De afgelopen twee weken hebben chauffeurs – en andere weggebruikers – flink om moeten rijden wegens reparaties. De extra reistijd bedroeg bijna een uur.

Onderzoek

De brug werd begin deze maand gesloten toen haarscheurtjes werden aangetroffen in de touwen van de verankering. Inmiddels zijn de mankementen verholpen. Technici hebben de afgelopen week andere brugdelen op eventuele defecten onderzocht. Daarbij zijn geen onregelmatigheden aangetroffen. De regionale Kamer van Koophandel (Duisburg-Wesel-Kleve) denkt dat de afsluiting, die 14 dagen duurde, dagelijks 1,2 miljoen euro heeft gekost.

Nieuwe brug

De huidige snelwegbrug uit 1970 heeft zijn langste tijd wel gehad. Er liggen plannen klaar voor een nieuwe Rijnoverspanning, die naar verwachting pas in 2026 klaar zal zijn. In Noordrijn-Westfalen worden de komende jaren enkele tientallen bruggen vernieuwd of vervangen. Geraamde kosten: 4,5 miljard euro.

Lees ook: Rijnbrug bij Duisburg nog een week op slot.

Driekwartier omrijden na afsluiting Rijnbrug A40 bij Duisburg.

Achterstallig onderhoud bij kwart grote bruggen.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie