faymonville
| 13:52 | Arjan Olsthoorn

Faymonville introduceert nieuwe windturbineblad-adapter

De windindustrie speelt een sleutelrol in de uitbreiding van hernieuwbare energiebronnen. Windturbines worden steeds krachtiger en gebruiken steeds grotere wieken. Het vervoeren ervan brengt enorme uitdagingen met zich mee.

Met de nieuwe zelfsturende oplegger van Faymonville kunnen rotorbladen met een lengte van 80 tot 120 meter met maximale wendbaarheid worden vervoerd.

Rotorbladtransport met een zelfsturende trailer verhoogt de wendbaarheid aanzienlijk in vergelijking met uitschuifbare voertuigen. Met een hefvermogen van 30 ton is de turbineblad-adapter van Faymonville ontworpen voor de rotorbladgewichten van morgen. Afhankelijk van de configuratie is een slag tot 1.700 mm mogelijk om obstakels tijdens transport te tackelen.

‘Flexibele oplossing’

“Elke fabrikant van rotorbladen gebruikt zijn eigen transporthouders. De afmetingen en aansluitpunten verschillen soms aanzienlijk. Faymonville biedt hier een flexibele oplossing met een universele interface. Het Faymonville transportsysteem is met 4 pinnen snel en eenvoudig aan de trekker te koppelen,” aldus Marco Andres van Faymonville.

De windturbineblad-adapter van de Luxemburgse trailerbouwer is verkrijgbaar voor de productseries FlexMAX, ModulMAX en CombiMAX.

Kenmerken van de windturbinebladadapter:

• Hijscapaciteit van 30 ton
• 1.700 mm slag
• 1 universele basisuitvoering
• Mechanisch uit te breiden voor gebruik met dolly

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie