Renaults distributietrucks
| 11:36 | Arjan Olsthoorn

Facelift en verbeterde veiligheid voor Renaults distributietrucks

Renault Trucks heeft een vernieuwde uitstraling onthuld voor hun voertuiglijn die speciaal is ontworpen voor de stedelijke en regionale distributie. Deze facelift omvat ook enkele nieuwe veiligheidsvoorzieningen om chauffeurs, voetgangers en fietsers te beschermen.

De ontwerpers van Renault Trucks hebben de D & D Wide-serie een opfrisbeurt gegeven om een visuele link te creëren tussen de zware vrachtwagens en lichte bedrijfsvoertuigen van het merk.

De koplampen zijn vernieuwd met 100% LED-verlichting en creëren een nieuwe C-vormige signatuur die is geïnspireerd op personenauto’s. Dit geeft de voertuigen een eigentijdse uitstraling die de stijl van lichte bedrijfsvoertuigen benadert. Daarnaast zijn ontwerpkenmerken van de zware vrachtwagens overgenomen, zoals een nieuwe grille. Op de grille is ruimte gereserveerd voor het logo van de transporteur.

E-Tech

De elektrische modellen, de Renault Trucks E-Tech D, D Wide & D Wide LEC, onderscheiden zich visueel door een volledig gespoten voorkant, inclusief de grille. Deze grille is voorzien van een subtiele “E-Tech” badge die de elektrische aard van de voertuigen benadrukt. Alle voertuigen dragen trots het nieuwe Renault Trucks-logo.

Verbeterd zicht

Renault Trucks heeft deze voertuigen uitgerust met nieuwe veiligheidssystemen, met het oog op het rijden in drukbevolkte stadscentra waar ruimte voor vrachtwagens beperkt is. Dit zorgt voor minder stress voor de chauffeurs en een hoger veiligheidsniveau voor iedereen op de weg.

Lees ook: Hanzen Trucking kiest weer voor Renault Trucks T High

Om de manoeuvreerbaarheid in smalle straten te verbeteren, zijn de instaphandgrepen en de positie van de achteruitkijkspiegels aangepast. Sensoren en camera’s rondom het voertuig bieden real-time informatie en waarschuwen de chauffeur indien nodig. Al deze systemen moeten bijdragen aan een veiliger rijgedrag.

Slimme veiligheidsfuncties

Daarnaast dragen functies zoals automatische bandenspanningscontrole (TPMS), waarschuwingssystemen voor het verlaten van de rijstrook (LDWS) en het behouden van de rijstrook, evenals verkeersbordherkenning met snelheidswaarschuwingen bij aan een verbeterde veiligheid op de weg.

De nieuwe versie van de Renault Trucks D & D Wide zal beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2024, zowel in diesel- als elektrische modellen.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie