| 12:31 | Robert Servaas

Elektrische Renault voor Elst Transport

Elst Transport zet een eerste stap in de verduurzaming van zijn wagenpark. Het bedrijf uit Breda heeft een elektrische Renault D E-Tech in gebruik genomen om ervaring op te doen met elektrisch rijden. “Je kunt de mogelijkheden van elektrische voertuigen het beste ervaren als je er zelf mee rijdt.”

“We moeten allemaal verduurzamen en daar willen we graag ervaring mee opdoen”, zegt Danny van Loon, directeur-eigenaar van Elst Transport. “We weten dat er de komende jaren veel op ons afkomt. Zo rijden we onder meer voor bouwgroothandels die producten leveren aan de bouw en de industrie. In de bouw is het beperken van de CO2-uitstoot een hot item. De klanten van onze klanten vragen om duurzaam transport en daarom willen wij stappen zetten om hen CO2-neutraal te beleveren.”

‘Zero-emissiezones’

“Ook werken gemeenten aan strengere regels. We leveren in heel Nederland en komen in veel steden die vanaf 2025 zero-emissiezones hebben, zoals Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Tilburg. Ook de gemeente Breda, waar wij zijn gevestigd, heeft aangekondigd dat ze een nul-emissie zone gaan invoeren waar alleen nog volledig uitstootvrije vracht- en bestelwagens mogen komen. Daar moeten we op tijd klaar voor zijn. Je kunt de mogelijkheden van elektrische voertuigen het beste ervaren als je er zelf mee rijdt en dat gaan we nu doen met deze Renault Trucks D E-Tech bakwagen,” vertelt Van Loon.

Elst Transport zet de elektrische truck in voor distributie in Breda en omgeving en de levering bij bouwprojecten in binnensteden. “Actieradius is voor ons een belangrijk aspect. Deze Renault Trucks D E-Tech, met vier batterijen van 66 kWh, heeft een bereik tot 264 kilometer. Een distributietruck rijdt bij ons tot 350 kilometer per dag dus het is ook voor onze planners een leerproces om te kijken hoe we deze truck zo goed mogelijk kunnen inzetten.”

TCO-berekening

Elst Transport zet de stap naar elektrisch in nauwe samenwerking met Bluekens Truck en Bus. “We stappen ergens in waar we geen ervaring mee hebben en daarom is de ondersteuning van de dealer extra belangrijk. We hebben al Renault-trucks en werken al samen met Bluekens Truck en Bus, een dealer met veel expertise op dit terrein. Bluekens beschikt over de knowhow om ons goed te kunnen adviseren en heeft bijvoorbeeld een complete kostprijscalculatie gemaakt. Dat helpt enorm om de juiste keuzes te maken. Die wisselwerking gaat perfect. Ook de komende maanden trekken we intensief met Bluekens op. Elke maand gaan we met elkaar om tafel om de data door te nemen en ervaringen te delen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie