| 10:53 | Robert Servaas

Eerste Renault T voor Schellekens

Schellekens Totaalprojecten uit Dongen heeft zijn eerste Renault T in gebruik genomen voor het vervoer van machines en materialen. De goede service van Renault Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus was doorslaggevend in de keuze voor een Renault.

Schellekens Totaalprojecten is sinds 1979 actief op het gebied van grond- graaf en bestratingswerken. “De (glas)tuinbouw is onze corebusiness”, zegt eigenaar Jan-Pieter Schellekens. “In deze sector verrichten wij 80% van onze werkzaamheden. Wij zijn als aannemersbedrijf gespecialiseerd in het uitvoeren van precisiegrondwerk in beperkte ruimtes, zoals de aanleg van een teeltvloer voor een plantenkweker en containervelden in de boomteelt. Deze werkzaamheden voeren we uit in heel Europa, al ligt de nadruk op Nederland en België. Daarnaast leggen we sportvelden en paardenbakken en tuinen aan en houden we ons bezig met terreinverharding.”

De truck is naar wensen van Schellekens gespecificeerd. “Deze truck zetten we in voor het vervoer van onze tractoren, minishovels en minikranen. Voor een goede gewichtsverdeling hebben we gekozen voor een drie-asser. Onze machines zijn niet heel zwaar, maar hebben wel veel volume. Voor ons is daarom een lange laadbak belangrijk. Bij deze truck hebben we een netto laadlengte van 8,5 meter. De open laadbak heeft neerklapbare zijborden zodat we er ook makkelijk pallets met materialen op kunnen zetten, zoals klinkers.”

De opbouw is verzorgd door Dubbeldam en is onder meer voorzien van oprijbalken die hydraulisch kunnen in- en uitschuiven, een brandstofinstallatie om machines af te kunnen tanken op locatie en twee gereedschapskisten. Daarnaast is de truck uitgerust met een trekhaak voor de kleinere aanhangers en een vangmuil voor de nieuwe wipkar aanhanger die Schellekens binnenkort in gebruik neemt.

Er is veel aandacht besteed aan veiligheid en goed zicht voor de chauffeur. Zo is de truck voorzien van dodehoekcamera en achteruitrijcamera, een achteruitrijsignaal, LED-zwaailampen, flitslampen voor en achter en vier verstralers die naar achter schijnen bij het achteruit rijden. “De chauffeurs zijn zeer tevreden over het rijcomfort”, zegt Schellekens. “De truck rijdt bijzonder soepel, is stil en zuinig in verbruik. Ik kreeg al de vraag wanneer de volgende Renault-trucks komen.”

Het wagenpark van Schellekens bestaat uit twee bedrijfswagens en drie trucks. Schellekens laat onderhoud uitvoeren bij Bluekens Truck en Bus in Oosterhout. “Bluekens biedt ons alle services die we nodig hebben voor ons wagenpark. Naast de levering van nieuwe bedrijfswagens en trucks en het onderhoud huren we bij Bluekens ook wel eens een truck als we in drukke tijden extra capaciteit nodig hebben. Ideaal dat dat allemaal bij één partij kan.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie