Wim Martens
| 10:18 | Arjan Olsthoorn

Eerste FH Electric voor Wim Martens Logistics

Deze eerste elektrische truck in het Land van Cuijk is in gebruik genomen. De truck zal ingezet worden voor het transport van zand en grind voor de betonindustrie. Wim Martens Logistics, onderdeel van de Laarakkers Groep, heeft vorig jaar getekend voor twee Volvo FH 4×2 Electric trekkers bij BAS Truck Center. Daarvan is de eerste nu operationeel.

De truck zal voornamelijk voor Van Nieuwpoort ingezet worden voor het vervoer van grind en zand. “De trekker kan een hele dag werken, met één keer opladen tijdens de reguliere pauze,” vertelt Pim van Baaren, Directeur van Nieuwpoort Grint en Zand. “Als Van Nieuwpoort dragen we graag ons steentje bij aan een duurzame toekomst. We werken voortdurend aan ontwikkelingen om onze CO2 footprint te verlagen. Dit doen we in zowel het winnen van grondstoffen als in het transport ervan. We zijn heel blij dat we samen met onze partners een van de eerste 100% elektrische vrachtwagens in gebruik nemen.”

Over Wim Martens Logistics

Het bedrijf, opgericht door Wim Martens in 2003, is gespecialiseerd in kippertransport van zand, grind, steenpuin, menggranulaat en ander recyclingmateriaal. Het bedrijf met 40 medewerkers bedient klanten in heel Nederland, Duitsland en België. In 2020 heeft oprichter Wim Martens het bedrijf overgedragen aan zijn zoon Boyk Martens en Marcel Laarakkers van Laarakkers. Door de samenwerking die is aangegaan kunnen Wim Martens Logistics en Laarakkers elkaar ondersteunen en versterken op het gebied van logistiek en duurzaam transport.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie