DAF LF
| 08:28 | Arjan Olsthoorn

Eerste DAF LF met nieuwe aandrijflijn geleverd

De eerste DAF LF met de gloednieuwe Paccar aandrijflijn is geleverd aan Farnborough Van & Truck Hire (FVTH), een Brits verhuur- en leasebedrijf met een wagenpark van meer dan 600 trucks.

“De nieuwe aandrijflijn brengt stadsdistributie naar een hoger niveau. Het geeft de LF namelijk het rijgevoel van een personenauto tegen het laagst mogelijke brandstofverbruik”, aldus FVTH Managing Director Tim Houghton.

Voor een tot 7% lager brandstofverbruik heeft DAF onlangs een nieuwe reeks aandrijflijnen geïntroduceerd voor de LF-serie. De lijn omvat volledig nieuw ontworpen Paccar PX-5 en PX-7 motoren en een nieuwe, automatische PowerLine versnellingsbak met 8 versnellingen.

Lichtgewicht

De nieuwe Paccar PX-5 en PX-7 motoren – leverbaar in 7 motorvermogens – hebben een sterk, lichtgewicht Compact Graphite Iron motorblok, wrijvingsarme zuigers, nieuwe efficiënte compressoren en een nieuwe wastegate-turbo. De krachtbronnen (met vermogens van 124 kW/170 pk tot 227 kW/310 pk) leveren hun maximumkoppel nu bij nóg lagere toerentallen. Dat maakt down-speeding mogelijk, wat zorgt voor een nog lager brandstofverbruik.

Soepel schakelen

Onderdeel van de nieuwe aandrijflijn is de nieuwe 8-traps, volautomatische PowerLine transmissie. Powershifting gaat zonder koppelonderbreking en garandeert een soepel schakelgedrag én een snelle gasrespons. Dat vertaalt zich in een uitstekend comfort en geweldige rijeigenschappen. De kruipfunctie zorgt voor een uitstekende manoeuvreerbaarheid bij lage snelheid. De ideale spreiding van de versnellingen in combinatie met een dubbele overdrive en een ‘lock-up’ vanaf de eerste versnelling, draagt bij aan een aanzienlijke brandstofbesparing.

‘Meer ontspannen rijden’

“Alles bij elkaar maakt dat het rijden met de LF nóg eenvoudiger en meer relaxed”, aldus Houghton. “Chauffeurs willen in hun truck stappen en gáán. Met de nieuwe DAF LF kan dat als nooit tevoren. En natuurlijk is het vooruitzicht van 7% brandstofbesparing mooi nieuws voor iedereen. De LF is een ideale distributietruck voor zowel transportondernemers als chauffeurs. Vooral in combinatie met de nieuwe aandrijflijn, combineert deze truck de laagste bedrijfskosten, hoge laadvermogens, betrouwbaarheid en een wendbaarheid met uitstekend comfort en geweldige ergonomie en rijeigenschappen.”

LF aandrijflijn

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie