Dutch-American dream in Assen
| 08:55 | Jasper Egberts

Dutch-American dream in Assen

DAF overgiet zijn stand op het Truckstar Festival (30 en 31 juli) met een Amerikaanse saus. De DAF-stand staat in het teken van het feit dat DAF al twintig jaar onderdeel is van PACCAR.

Daarom zijn twee indrukwekkende trucks van Peterbilt en Kenworth – merken die net als DAF tot het Amerikaanse concern behoren – blikvangers op de DAF-stand. Ook is er een DAF-trailercombinatie met een podium, waarop een dj voor passende muziek zorgt. De DAF-stand is dus niet te missen!

De aantrekkelijke stand van DAF op het altijd gezellige Truckstar Festival is feestelijk aangekleed met ‘stars & stripes’. Bezoekers kunnen zich er vermaken op een rodeostier en er is ook een popcorn-kar. De speciale DAF XF van Røling Transport trekt eveneens de aandacht. Het is de truck van chauffeur Kevin Stolk, de winnaar van de in mei gehouden fotowedstrijd op Facebook. Vooral het interieur van de truck is indrukwekkend.

Dutch-American dream in Assen

Technische expertise

In 1996 sloten DAF en PACCAR een overeenkomst die beide producenten verzekerde van een goede toekomst op de wereldmarkt voor trucks. Dat was het begin van de ‘Dutch-American dream’. Nu, twintig jaar later, is PACCAR een van de grootste truckproducenten ter wereld, financieel gezond en toonaangevend op het gebied van technologie. DAF’s technische expertise is daarbij van grote betekenis. De trucks van Peterbilt en Kenworth zijn immers voorzien van motoren die in Eindhoven zijn ontwikkeld en geproduceerd.

Laatste weekend van juli

Het Truckstar Festival vindt in het laatste weekeinde van juli plaats op het TT Circuit in Assen. Er worden zo’n 2.200 vrachtauto’s verwacht en meer dan 55.000 bezoekers. Het kloppend hart van het binnenterrein – de paddock – is het beursplein. Daar is ook DAF te vinden met zijn stars & stripes-stand. Verder zijn er tal van stands met onder meer truckaccessoires en schaalmodellen. Ook staan hier bedrijven die actief zijn in de transportsector. Het beursplein is geopend op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Klik hier voor al het DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie