| 10:07 | Robert Servaas

Drie Actros SilverStar Edition trucks voor Ter Linden

Het wagenpark van Ter Linden Transport is uitgebreid met drie Mercedes-Benz Actros 2553 LSVLA 6×2/4 SilverStar Edition trucks. Hiermee komt het totaal van Mercedes-Benz trucks van Ter Linden op vier. De trekkers beschikken over een voorloopas, die het laadvermogen vergroot en het treingewicht is 72 ton. De trekkers worden ingezet voor het exceptioneel transport van windturbineonderdelen en gaan naar verwachting circa 120.000 km per jaar rijden.

Het comfort voor de chauffeurs staat hoog in het vaandel bij Ter Linden Transport, aangezien de chauffeurs van de trucks een groot deel van Europa doorkruisen en vaak onderweg overnachten. De drie trekkers zijn uitgevoerd met de GigaSpace-cabine die voorzien is van alle gemakken: comfortbed met premium matras, chauffeurstafel, koelkast, standairco en -verwarming, DAB+-radio met MirrorLink en Apple CarPlay, televisie en magnetron. Bij een van de trucks is het bovenbed verruild voor een opbergkast. De trekkers beschikken daarnaast over diverse assistentie- en veiligheidssystemen, waaronder de anticiperende cruise control, Predictive Powertrain Control (PPC), Active Brake Assist 4 (ABA4) en Telligent afstandsregeling. Ook is de truck voorzien van Fleetboard. Bovendien beschikken de trucks over het zichtpakket met Bi-Xenonlampen, regen- en lichtsensoren en led-achterlichten.

De nieuwe Actros trucks van Ter Linden zijn niet uitgevoerd in de typische SilverStar-kleuren (zilver en groen), maar in klantkleuren: geel met blauw. De gele kleur van Ter Linden Transport komt ook terug in het interieur. Zo zijn de bestuurders- en bijrijdersstoel voorzien van gele stiknaden en heeft ook de bies van de driedelige mattenset dezelfde kleur.

Ter Linden Transport uit Doetinchem is ooit begonnen als sleep- en bergingsdienst. Inmiddels is de firma een bekende naam in het exceptioneel vervoer. Het bedrijf is sinds begin jaren negentig gespecialiseerd in het transport van windturbineonderdelen, maar doet ook andersoortig zwaar horizontaal vervoer. Voor dergelijk uitzonderlijke vervoer zorgt Ter Linden Transport daarnaast voor onder meer de juiste vergunningen, transportbegeleiding en mogelijk noodzakelijke politiebegeleiding. Het wagenpark is volledig aangepast aan de behoeften van exceptioneel transport.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie