Volvo
| 10:15 | Arjan Olsthoorn

Dit is de nieuwe Volvo FM (en gefacelifte Volvo FH)!

Met haar nieuwste introductiefilm bereikt Volvo Trucks letterlijk nieuwe hoogten. Om het vermogen en de kracht van de nieuwe voertuigen te demonstreren, bouwde Volvo een kolossale trucktoren van 15-meter hoog en 58 ton zwaar. Alle vier nieuwe trucks (FMX, FH16, FH en FM) werden hiervoor boven op elkaar gestapeld. En CEO Roger Alm stond er bovenop.

In de trucksector is het uitbrengen van een nieuwe truck een enorm project. Maar het uitbrengen van vier trucks tegelijkertijd is uniek. Bij het vernieuwen van de volledige zware truck range koos Volvo Trucks voor een andere aanpak.

De video speelt zich af in het holst van de nacht en begint met het tonen van de trucktoren die als een enorme rots in de verte oplicht. Bij het afspelen zien we wolven op de voorgrond en vangen we een glimp op van een vrouwelijke chauffeur. Naarmate de film het hoogtepunt nadert, compleet met rook- en lichteffecten, zien we dat Roger Alm, de CEO Volvo Trucks, bovenop de trucktoren staat.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De film komt een dag eerder uit dan de officiële introductie in Europa van de zware range met de FH, FH16, FM en FMX. De vier trucks vertegenwoordigen ongeveer 90% van de leveringen van Volvo Trucks in Nederland.

Grootste introductie ooit
“Dit is onze grootste introductie ooit bij Volvo Trucks. De impact van deze trucks op de winstgevendheid en het concurrentievermogen van onze klanten zal enorm zijn. Zowel voor hun bedrijfsresultaten als in de strijd om de beste chauffeurs. Ik ben gewend om overal bovenop te zitten, maar voor mij was de fotoshoot met de trucktoren toch wel bijzonder. En eerlijk gezegd heb ik ook wel een beetje hoogtevrees. Maar ik maak me gelukkig niet zo gauw druk”, zegt Roger Alm, CEO van Volvo Trucks.

Volvo

De trucktoren en de meeste visuele effecten zoals de rook en de lichteffecten zijn echt, zoals blijkt uit een behind-the-scenes-film.

“We hadden ongeveer een maand nodig om de toren te ontwerpen, te bouwen en te controleren of deze veilig genoeg was om ermee te rijden. De FMX-bouwtruck met het nieuwe 38 tons-tandemstel was de is de basis van de truck-toren”, aldus Markus Wikström, ingenieur bij Volvo Trucks die deel uitmaakte van het technische team achter de toren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie