Autobahn
| 10:41 | Rik Werner

Dieselverbod in Noordrijn-Westfalen dichterbij na alarmerende rapporten

Een totaal dieselverbod lijkt in enkele steden in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen onafwendbaar. Bij bijna de helft van de 127 meetstations in de regio zijn te hoge stikstofdioxide- en fijnstofwaarden gemeten.

Dat melden verschillende Duitse media. In Düsseldorf is de luchtkwaliteit zelfs zo beroerd, dat een dieselverbod alleen geen zoden aan de dijk zet. Daar zijn meer maatregelen noodzakelijk, om aan de EU-normen te kunnen voldoen. ,,Wij kunnen waarschijnlijk niet om verboden van verschillende voertuigen op bepaalde tijden heen’’, aldus deelstaatpresident Birgitta Radermacher (CDU).

Euro 6 trucks

De relatief schone en zuinige Euro 6 trucks blijven volgens lokale experts zeer waarschijnlijk verschoond van maatregelen. In uiterste gevallen zou het echter, in enkele gebieden in Noordrijn-Westfalen, zoals het Roergebied, tot een algeheel dieselverbod kunnen komen. Dat de luchtkwaliteit in Düsseldorf slechter is dan elders in de deelstaat, zou te maken hebben met de vele binnenvaartschepen die dagelijks over de Rijn door de stad pruttelen.

Stuttgart kondigde afgelopen zomer een dieselverbod aan, maar werd in hoger beroep door de rechter teruggefloten.

Lees ook: Uitstel dieselverbod Stuttgart na beroep Baden-Württemberg

Oude dieseltrucks ‘schoon’ de stad in dankzij Proventia’s Noxbuster

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

2 Reacties
  1. En het gebruik van het in Duitsland populaire bruinkool om elektriciteit op te wekken zit hier zeker voor niets tussen?
    Maarja, dat verzwijgen de Duitsers liever, ze pakken er liever nog eens mee uit dat ze al hun kerncentrales sluiten…

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie