De Rooder Transport
| 09:58 | Arjan Olsthoorn

De Rooder Transport kiest bewust voor jong gebruikte Scania

De Rooder Transport, gevestigd in Herveld, breidde onlangs uit met een Scania R410. Barry de Rooder koos ook deze keer heel bewust voor een jong gebruikte Scania. “Niet alleen om financiële redenen, maar ook omdat een gebruikte truck nog jaren mee kan. Ze zijn in optimale conditie. Hier kunnen we nog jarenlang probleemloos mee rijden.”

De 6×2 trekker is de tweede Scania die De Rooder in gebruik neemt. In april 2020 kocht hij een R450 4×2 waarmee hij zijn eigen bedrijf startte. “Een eigen auto met mijn naam erop, dat was mijn droom,” vertelt hij. De tweede Scania is voor een vriend die hij enkele weken geleden in dienst nam. “Hij is mijn eerste werknemer, maar we zijn een team en doen het samen. Vijftien jaar lang hebben we over auto’s gepraat en nu voegen we daden bij woorden.” Over het merk dat daarbij hoort, hoefden de mannen niet lang na te denken.

Droom

“Het is een premium merk waar je als kleine jongen van droomt,” antwoordt De Rooder op de vraag waarom hij voor Scania koos. De ondernemer is met name enthousiast over het chauffeurscomfort van de R-Serie. “Ik vind andere merken ook mooi, maar wanneer je achter het stuur plaatsneemt, weet je waarom je een Scania koopt.” Met een verbruik van 1 op 3,8 kilometer is De Rooder, die bewust bezig is met zuinig rijden, ook zeer tevreden over het brandstofverbruik. “Het is een superzuinige auto. Zeker gezien het werk wat wij doen is het verbruik heel goed, dus daar besparen we op.”

Vertrouwen

Beide Scania’s worden ingezet voor het vervoeren van containers voor CTU, waar De Rooder Transport als vaste charter voor rijdt. Met een straal van 35 kilometer rond de Inland Containerterminal in Tiel zijn het vooral korte afstanden die worden afgelegd. “We rijden maximaal 80.000 kilometer per jaar, dus deze trucks kunnen nog minimaal zes jaar mee”, zegt De Rooder. “Ik heb ontzettend veel vertrouwen in het merk.”

Aan het uiterlijk van de twee trucks werd veel aandacht besteed. De R450 waarmee De Rooder zijn bedrijf startte werd niet alleen in de juiste kleuren gespoten, maar ook voorzien van nieuwe accessoires. “Ik heb hem met lichtbak, zonneklep en verlichting naar mijn eigen smaak opnieuw opgebouwd. De R410 was al compleet, dus die hebben we alleen in onze huisstijlkleuren laten spuiten waardoor je kunt zien dat het broertjes zijn,” zegt De Rooder trots.

Fijne relatie

De trucks werden geleverd door Scania Truck Center in Wijchen, maar voor het onderhoud gaat De Rooder naar de dealer in Nijmegen. De relatie beschrijft hij als fijn en vertrouwd: “Ik ben bijzonder tevreden over zowel de accountmanager als de werkplaats. Als er een probleem is, kan ik langskomen en wordt het opgelost.”

gebruikte Scania

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie