De laatste DAF XF105's
| 17:24 | Korneel Luth

De laatste DAF XF105’s

Met de invoering van de Euro 6-norm is het doek gevallen voor de DAF XF105 in Europa en worden de laatste 105’s nu afgeleverd.

In Friesland zette DAF-dealer Cosmo Trucks in december nog enkele van de aller- allerlaatste DAF XF105’s op kenteken, en leverde deze recent af.

Bovenstaande XF105 460 werd bij transportbedrijf Tiltrans uit Leeuwarden op de stoep gezet. Het is de laatste uit een bestelling van zes voor Tiltrans. Het bedrijf heeft nu een vloot van 52 trekkende eenheden en 120 veelal specialistische trailers. Dit zijn kiptrailers, siloblaaswagens, tankwagens, walkingfloor-opleggers, schuifzeilen-trailers en open opleggers.

Space Cab voor Wenau

Op vrijdag 24 januari wordt onderstaande, strak-groene XF105 overhandigd aan Wenau Materieel uit Heerenveen. Dat betekent echter nog niet dat de truck meteen aan het werk gaat. In Polen zal de truck bij opbouwer Stokota eerst een reiniging- en afvalopbouw krijgen.

De laatste DAF XF105's

Feit is overigens dat hoe mooi men de nieuwe XF ook vindt; met de XF105 wordt je als chauffeur ook allerminst gestraft. De XF105 werd in 2012 door ons testpanel van chauffeurs nog gekozen tot Truck van het Jaar.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie