Daimler_Platooning
| 10:25 | Rik Werner

Daimler Trucks test in VS platooning op de openbare weg

Als eerste truckfabrikant is Daimler Trucks (Mercedes-Benz) in de Verenigde Staten begonnen met het testen van digitaal gekoppelde trucks (platooning) op de openbare weg.

Dat heeft Daimler bekend gemaakt tijdens de North American Commercial Vehicle Show in Atlanta. Na proeven op de testbaan van Daimler Trucks North America (DTNA) in Madras, Oregon kreeg Daimler van de staat Oregon toestemming om onder meer op snelwegen tests te doen met digitaal aan elkaar gekoppelde vrachtwagens.

Praktische hobbels

Inmiddels heeft de Duitse fabrikant de eerste proeven (zie foto) uitgevoerd. Daimler wil met de platooning-test vooral eventuele praktische hobbels in de transportketen vroegtijdig ontdekken. De fabrikant zegt gebruik te maken van kennis die vorig jaar is opgedaan bij de European Truck Platooning Challenge.

Chauffeur

Met de merken Freightliner en Western Star heeft Daimler Trucks een behoorlijk aandeel in de Noord-Amerikaanse vrachtwagenmarkt. ,,Platooning is er niet om de chauffeur te vervangen’’, zegt directeur Roger Nielsen van Daimler Trucks North America. ,,Wanneer alles op zijn plaats valt, dan kunnen we straks een beproefde oplossing aanbieden.’’ Inmiddels hebben verschillende fabrikanten aangekondigd platooning-proeven in de dagelijkse praktijk uit te gaan voeren (zie hieronder).

Lees ook: DAF doet mee aan platooning-proef in Engeland.

Proef met autonome trucks op Duitse snelweg A9.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie