| 10:21 | Robert Servaas

Dachser neemt Müller Fresh Food Logistics over

Dachser neemt Müller Fresh Food Logistics over. Deze overname omvat naast de warehouses het uitgebreide wagenpark van geconditioneerde vrachtwagens. De definitieve overname is momenteel in afwachting van goedkeuring door de ACM.

In 2021 genereerden de 770 food logistieke medewerkers van Müller Fresh Food Logistics zo’n 90 miljoen euro aan inkomsten, waarmee het een van de toonaangevende aanbieders van foodlogistiek in Nederland is.

‘Nieuwe mogelijkheden’

Müller, opgericht in 1938 in Holten, heeft vijf vestigingen in Nederland en een in Tsjechië. Als full-service logistiek dienstverlener biedt Müller diensten aan in warehousing, transport en distributie in de segmenten ambient, fresh en diepvries. “Müller is al jaren toonaangevend in de Nederlandse markt voor met name geconditioneerde levensmiddelen logistiek”, zegt Müller-CEO Jan-Peter Müller. “Als onderdeel van Dachser hebben we nu niet alleen toegang tot Dachser’s Food Logistics netwerk in Duitsland, maar ook tot Dachser’s European Food Network dat 34 landen bedient. Dit betekent dat we onze klanten geheel nieuwe mogelijkheden kunnen bieden, met name in de export van food groupage.”

Betrouwbaarheid en kwaliteit combineren

In de toekomst zullen de klanten van Dachser gebruik kunnen maken van het fijnmazige distributienetwerk van Müller in Nederland. Müller bedient dit netwerk met een eigen wagenpark van 350 trucks, 400 trailers en meer dan 400 chauffeurs. “Voor Dachser is de overname van Müller in Nederland een belangrijke stap in de richting van uitbreiding van onze bedrijfsactiviteiten in de Benelux”, zegt Alfred Miller, Managing Director Dachser Food Logistics. “Met deze overname stellen we hoogwaardige distributiecapaciteit veilig voor onze Duitse en Europese klanten in de belangrijkste voedingsmarkt van Nederland.”

Dachser is sinds 1975 actief in Nederland met een eigen landenorganisatie – vertegenwoordigd door de business lines European Logistics (industriële en consumentengoederen) en Air & Sea Logistics. Inclusief Müller heeft Dachser 1.300 mensen in dienst in Nederland op 12 locaties.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie