Fuso-eCanter-Berlin-bridge
| 10:05 | Rik Werner

Dachser distribueert in Berlijn en Stuttgart met elektrische Fuso eCanter

Elektrische stadsdistributie wint langzaam maar zeker terrein. Dachser vervoert vanaf het voorjaar van 2018 in de stadscentra van Berlijn en Stuttgart pallets met twee elektrische Fuso’s eCanter.

Transportbedrijven die al enige jaren voor Dachser actief zijn zetten de elektrische Fuso’s in voor groupage-activiteiten. Ze leveren paletten met goederen naar microhubs of rechtstreeks aan klanten van Dachser.

Stadscentra

Ook halen de vervoerders goederen op en brengen deze naar Dachser-vestigingen in Schönefeld en Kornwestheim. ,,Deze elektrische trucks zijn ideaal voor het leveren en ophalen van pallets in stadscentra. Dit zal dan ook de plek zijn waar ze het meest rijden’’, zegt Stefan Hohm van Dachser. ,, We hebben voor de FUSO eCanter gekozen, omdat het de eerste volledig elektrische truck is die op grote schaal in productie gaat.’’

Fuso-eCanter-Berlin

Actieradius

Afhankelijk van de constructie en het gebruiksdoel biedt de volledig elektrische lichte vrachtwagen een actieradius van ongeveer 100 kilometer en een laadvermogen van maximaal 3,5 ton. De elektrische aandrijfstang omvat zes watergekoelde lithium-ion batterijen, elk met 420 Volt en 13,8 kWh.

Behalve Dachser gaan naar verluidt ook Rhenus, DB Schenker en DHL in Duitsland met de Fuso aan de slag. In Nederland koesteren PostNL, Technische Unie, Bidfood en Albert Heijn plannen.

Lees ook: Daimler lanceert elektrische E-Fuso voor regionale inzet.

Coop laat Rotterdamse supermarkten bevoorraden met elektrische trucks.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie